Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

«Δήμος πρότυπο, ο νέος δήμος Αγρινίου.»

Παρουσιάστηκε και επίσημα στα ΜΜΕ το πρόγραμμα του Παύλου Μοσχολιού
Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Νέος Δήμος, Νέα Εποχή» παρουσίασε ο επικεφαλής του, υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νεάπολη, σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.
Το πλήρες πρόγραμμα του συνδυασμού μετά την ηλεκτρονική ανάρτησή του πλέον διατίθεται στους πολίτες της περιοχής μας και σε έντυπη μορφή προκειμένου να διαπιστώσουν την πληρότητα και την προοπτική του.
Ο κ. Παύλος Μοσχολιός αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε του εκπροσώπους του Τύπου για την παρουσία τους, στο ξεκίνημά της συνέντευξης, ευχαρίστησε θερμά την δημοτική αρχή Νεάπολης για την φιλοξενία της. H επιλογή του συγκεκριμένου δήμου δεν υπήρξε καθόλου τυχαία, μιας και ο δήμος Νεάπολης είναι από τους πρώτους πανελλαδικά που προέκυψε με εθελούσια συνένωση, το 1984.
Στην αρχή, ο κ. Μοσχολιός, τόνισε ότι το πρόγραμμα που είναι πλέον στην κρίση του λαού του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου είναι το αποτέλεσμα της διαβούλευσης για τη συνένωση δέκα Δήμων και τη δημιουργία του 15ου Δήμου της χώρας σε πληθυσμό.
Τόνισε επίσης, ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα που «δεν συντάχτηκε από γραφειοκράτες μέσα σε τέσσερις τοίχους αλλά με συλλογική δουλειά και σε συνεργασία τόσο με τους δημάρχους των υπό συνένωση Δήμων όσο και με τους φορείς των παραγωγικών τάξεων (Επιμελητήριο, οι γεωργικές ενώσεις κ.α.) και τους πολίτες.». Γιατί, όπως επισήμανε, η τοπική κοινωνία πρέπει να μεταφέρει την πολιτική βούληση στους καθηγητές και τους μελετητές και όχι το αντίστροφο.
Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός παρουσίασε τα δυο βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος που είναι το ανθρωποκεντρικό και πολυτομεακό, αφού υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ενισχύοντας παράλληλα την ενότητα και τη συνοχή της κοινωνίας και αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής επικεντρώνοντας στον πολίτη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του διευρυμένου Δήμου. «Δεσμεύομαι προσωπικά για την υλοποίηση του προγράμματός μας, ενός προγράμματος που ενώνει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις του Δήμου μας και δημιουργεί όρους Ανάπτυξης και Απασχόλησης, με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής» σημείωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου.
Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 15 ενότητες και συνολικά 235 προτάσεις. Οι ενότητες αυτές, όπως εξήγησε, είναι: η οργάνωση του Δήμου και των Υπηρεσιών του, η Ενίσχυση της προσπελασιμότητας, το Αστικό - οικιστικό περιβάλλον. η Περιβαλλοντική προστασία και διαχείριση, η Ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, η Επιχειρηματικότητα και απασχόληση, η Καινοτομία, η Τεχνολογική ανάπτυξη, ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Παιδεία, η Κατάρτιση, η Υγεία και οι Κοινωνικές υποδομές – κοινωνική αλληλεγγύη - κοινωνική ενσωμάτωση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχουν 17 προτάσεις μόνο για την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων στο νέο διευρυμένο Δήμο που φιλοδοξεί να συνεχίσει να είναι πρότυπο προοδευτικής διακυβέρνησης σε ένα εγχείρημα όπως ο Καλλικράτης που απαιτεί για παράδειγμα, 23 νέες αρμοδιότητες μόνο σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Ειδική αναφορά έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος στις κοινωνικές υποδομές, την αλληλεγγύη και ενσωμάτωση, όπου, όπως τόνισε, μπορεί αυτή η ενότητα να παρουσιάζεται στο τέλος του προγράμματος αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την τελευταία προτεραιότητα για το νέο μεγάλο Δήμο, όπως άλλωστε ξέρουν και αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι πολίτες της περιοχής.
Για να καταλήξει ο κ. Παύλος Μοσχολιός: «Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι κρίσιμες και θα καθορίσουν την πορεία του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια. Έχουμε χρέος, όλοι οι υποψήφιοι, όλοι οι συνδυασμοί, να καταθέσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις για το νέο μεγάλο Δήμο Αγρινίου. Εμείς το κάναμε έγκαιρα. Περιμέναμε και από τους άλλους συνδυασμούς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν είχαμε τη χαρά να δούμε τις προτάσεις τους. Εμείς, όπως διαπιστώσατε, διαθέτουμε και όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Θεωρούμε τον Καλλικράτη ευκαιρία για τον τόπο μας. Ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, αρχίζουμε μια νέα πορεία, για να καταστήσουμε το νέο μας Δήμο πρώτο Δήμο της χώρας. Πρώτο σε ανάπτυξη, σε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στην απασχόληση και την καινοτομία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η μέχρι τώρα πορεία μας εγγυάται το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου