Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Απέσυραν το ενδιαφέρον για τον Αστακό οι επενδυτές από το Κατάρ

Με επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση το Κατάρ αποσύρει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στις επενδύσεις στον Αστακό καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η επένδυση κρίθηκε ασύμφορη. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση τόνισε ότι έγιναν όλες οι δυνατές προσπάθειες για να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών αποδείχθηκε αγεφύρωτη, όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.
Όπως γνωστοποίησε ο Σπ.Κουβέλης σε απαντητική επιστολή ο υφυπουργός Ενέργειας του Κατάρ τον ενημερώνει ότι οι δυο εταιρείες που είχαν δείξει ενδιαφέρον για την υλοποίηση του ενεργειακού κέντρου στον Αστακό, αποσύρουν το ενδιαφέρον τους καθώς έκριναν ότι το πρότζεκτ δεν είναι βιώσιμο. Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών της κοινοπραξίας και δεν θα επηρεάσει τη συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης για επενδύσεις ύψους 5 δις.
Σημειώνεται ότι η επένδυση ήταν μια ιδιωτική συμφωνία, μεταξύ εταιριών, στην οποία το ελληνικό δημόσιο δεν είχε καμία εμπλοκή εκτός από τη διευκόλυνση της αδειοδότησης για να προχωρήσει άμεσα η επένδυση των 2,5 δις ευρώ.
Στην κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου του Αστακού μετείχαν εκτός από τις δύο κρατικές καταρινές εταιρίες, η CCC και η Rosebud
 tvxsteam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου