Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας

Μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΟΔΕ Γιάννης Τσιτσέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα θα κληθούμε ως πολίτες να εκλέξουμε τις νέες περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που θα διαχειριστούν για τα επόμενα χρόνια τα τοπικά ζητήματα τόσο σε διοικητικό όσο και σε αναπτυξιακό – οικονομικό επίπεδο. Καλούμαστε να «επενδύσουμε» ως δημότες στο αύριο το δικό μας και των παιδιών μας, εν μέσω ενός σκληρού οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος το οποίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο στερείται ελπίδας και προοπτικής. Αριθμοί και επίσημοι δείκτες που όλοι γνωρίζουμε αποδεικνύουν την πραγματικότητα για την ανεργία, την μείωση των μισθών και των συντάξεων, την υπανάπτυξη, την ανύπαρκτη πλέον Υγεία και το έλλειμμα της ασφάλειας του πολίτη.
Ένα μέλλον που «χαράσσεται» από μια κυβέρνηση η οποία
συνεχίζει να διασύρει την Ελλάδα με άστοχες δηλώσεις περί «διαφθοράς», την ίδια στιγμή όπου το κόμμα που την ανέδειξε θα πρέπει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις «πολυτελείς αγορές» κορυφαίων πρώην υπουργών του καθώς και τις «χορηγίες» στελεχών του.
Μια κυβέρνηση που αποκρύπτει επιμελώς το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα για μετά τις εκλογές. Ένα πολιτικό κόμμα και μια κυβέρνηση που προβάλλει μια μόνιμη στρέβλωση της πραγματικότητας, επενδύει σε «εξεταστικές επιτροπές» για επικοινωνιακούς λόγους, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρεί μόνιμο φόβο στους Έλληνες πολίτες.
Μας λένε να μην ελπίζουμε. Να δώσουμε «λευκή επιταγή» σε μια «επικίνδυνη» κυβέρνηση…
Στις 7 Νοεμβρίου διενεργείται στην ουσία η πρώτη δημοσκόπηση μετά το Μνημόνιο. Οι εκλογές δίνουν την δυνατότητα να μπει φραγμός σε έναν κατήφορο πρωτόγνωρο για τη χώρα. Είναι η ευκαιρία να πούμε όχι στο μαρασμό και την ανέλπιδη πορεία την οποία μας επιβλήθηκε από την κυβέρνηση.
Οι συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων και του Περιφερειάρχη για το νομό και τη Δυτική Ελλάδα αποτελούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και το μέσο στον σχεδιασμό ενός διαφορετικού πλαισίου διαχείρισης του «Καλλικράτη». Μέσα από υπεύθυνες θέσεις και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Δίνοντας ουσιαστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, την κρίση των οποίων εμπιστευόμαστε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου