Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Το πρόβλημα του Μεσολογγίου δεν είναι το Αγρίνιο

«Το πρόβλημα του Μεσολογγίου δεν είναι το Αγρίνιο, το πρόβλημα της Αμαλιάδας δεν είναι ο Πύργος και το πρόβλημα του Αιγίου δεν είναι η Πάτρα. Μ’ αυτούς τους τοπικισμούς και τις μικρο-αντιθέσεις δεν πηγαίνουμε μακριά, δεν πηγαίνουμε πουθενά». Αυτό τόνισε σήμερα (χθες) βράδυ μιλώντας στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο».

Τον κ. Κατσιφάρα προλόγισε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ενώ
παρόντες ήσαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την Ηλεία. Ο κ. Κατσιφάρας στην ομιλία του επέμεινε στην έννοια της περιφερειακής συνείδησης, στην νέα αντίληψη που πρέπει να διέπει τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, μακριά από τοπικές αντιπαλότητες και άγονους μικροτοπικισμούς και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να καβγαδίζουμε «για τον αν ένα Αεροδρόμιο θα γίνει 20 χιλιόμετρα βορειότερα ή 20 χιλιόμετρα νοτιότερα».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους. «Τι έχουμε να πούμε σήμερα στους νέους μας;», αναρωτήθηκε. Και πρόσθεσε: «Εδώ τα πράγματα είναι κρίσιμα και γι’ αυτό δεν επιτρέπονται εύκολες και ανέξοδες ρητορείες. Κι ούτε πρέπει να παίζουμε με τον πόνο των νέων ανθρώπων μοιράζοντας κούφιες υποσχέσεις. Μπορούμε όμως να δώσουμε το λόγο μας και τα χέρια μας για τον πιο σκληρό, τον πιο επίμονο, τον πιο απαιτητικό αγώνα, ώστε να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, για να προσελκύσουμε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, για να κρατήσουμε τους νέους κοντά μας. Όχι μόνο γιατί το αξίζει η νέα γενιά που ασφαλώς το αξίζει. Αλλά γιατί είναι όρος επιβίωσης. Ένας τόπος που δεν μπορεί να κρατήσει τις νέες, πιο δραστήριες και παραγωγικές ηλικίες δεν έχει μέλλον».


Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε και τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η θέσπιση της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως βαθιά τομή στην διοικητική διάρθρωση του κράτους και στην αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης. «Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν κάτι το σχετικά απόμακρο και ο Περιφερειάρχης ήταν ένα πρόσωπο που το διόριζε η εκάστοτε κυβέρνηση και που ήταν ο εκπρόσωπός της στην περιφέρεια», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Αυτό τώρα αλλάζει. Τον Περιφερειάρχη θα τον εκλέξει ο λαός και δεν θα τον διορίσει η κυβέρνηση. Μαζί θα εκλεγούν οι Αντιπεριφερειάρχες και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα έχουμε δηλαδή Περιφερειακές αρχές που θα εκλέγονται μόνο από το λαό και θα λογοδοτούν αποκλειστικά στο λαό. Ταυτόχρονα αυτές οι αρχές προικίζονται από το νόμο με σοβαρές και ισχυρές αρμοδιότητες. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενναία τομή, μπροστά σε μια σημαντική μεταρρύθμιση. Αυτή η τομή, αυτή η μεταρρύθμιση μπορούν να αλλάξουν το χάρτη της χώρας, μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα της Δυτικής Ελλάδας, μπορούν να μας δώσουν το δικαίωμα να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Το δικαίωμα στην Πρόοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου