Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουπλής

έκαναν λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργών


Συνεχίζονται οι αναταράξεις από την ακύρωση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό, με τα βέλη να προέρχονται πλέον και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουπλής έκαναν λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο Ανδρέας Μακρυπίδης απέδωσε την ακύρωση της επένδυσης σε έλλειψη σχεδιασμού, προγραμματισμού και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργών.
Τόνισε, δε: «Κάποιοι δεν ενημέρωσαν καν τον πρωθυπουργό να αναβάλει την ερώτηση Τσίπρα, στη Βουλή, για τον Αστακό» και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και να υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός όταν διαχειριζόμαστε τέτοιες επενδυτικές προσπάθειες».
Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Κουρουπλής τόνισε ότι έγιναν λάθη και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν χειρίστηκαν το ζήτημα οι κατάλληλοι άνθρωποι.
Επίσης, ο κ. Κουρουπλής ζήτησε θεσμικό πλαίσιο με συγκεκριμένους κανόνες, παρατηρώντας ότι η κακή αυτή εμπειρία πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους.
Στο θέμα επανήλθε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Σπύρος Κουβέλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων για την προώθηση της ανάπτυξης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η πλευρά του Κατάρ δεν είναι αναξιόπιστη.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Κουβέλης επανέλαβε: «Είναι σαφές το τι έφταιξε. Η εικόνα που έχουμε εμείς είναι ότι ζητήθηκαν πάρα πολύ χαμηλές τιμές για την παραγωγή του αερίου, τις οποίες οι Καταρινοί δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν.»
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι επικοινωνιακά η ματαίωση της επένδυσης έχει προκαλέσει απογοήτευση, λέγοντας:
«Το επικοινωνιακό με έχει στενοχωρήσει πιο πολύ, καθώς επρόκειτο για μια σημαντική επένδυση σε μια περιοχή που την χρειάζεται, και γιατί προκάλεσε μια απογοήτευση που δεν χρειάζεται σήμερα ο ελληνικός λαός.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου