Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Καταπέλτης ο Γ. Λύτρας στη συνέντευξή του στο ΑΙΧΜΗ Radio

Μιλώντας  στην ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου της ΑΙΧΜΗΣ ο κ. Λύτρας καταφέρθηκε κατά του συνυποψήφιού του και για το γεγονός ότι αναρτά αφίσες και πανό στους δρόμους του δήμου, προκειμένου να προβάλει τον συνδυασμό του πράγμα που για τον κ. Λύτρα δεν συνάδει με τον σημερινό πολιτικό πολιτισμό, καθώς, αν μη τι άλλο, ρυπαίνει το περιβάλλον, καταστρατηγώντας το σχετικό νόμο.

Τα βάζει όμως ταυτόχρονα και με τη σημερινή διοίκηση του δήμου που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να κατεβάσει τις αφίσες και να επιβάλλει το ανάλογο πρόστιμο, εφαρμόζοντας το σχετικό νόμο. Εμμέσως με αυτό ο κ. Λύτρας προφανώς υπονόησε ότι ο κ. Σαμαράς στηρίζεται από το σημερινό δήμαρχο. «Ο δήμος Ξηρομέρου είναι ο μοναδικός στο νομό που παρουσιάζει αυτή την εικόνα, αφού ο κ. Σαμαράς πληρώνει κάποιους για να ανεβάζουν τα πανό και τις αφίσες, προσβάλλοντας την αισθητική των δημοτών. Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι με τη δύναμη του χρήματος μπορεί να μην σεβαστεί το νόμο, και γι’ αυτό έχει ευθύνες και ο ίδιος αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτή την τακτική και σε αυτό τον κατήφορο, πρώτα πρώτα γιατί σεβόμαστε το νόμο, το περιβάλλον και την αισθητική των Ξηρομεριτών. Επίδειξη πλούτου και αυταρχικότητας και επίδειξη στο ότι δεν σέβομαι τίποτε και δεν διστάζω μπροστά σε οτιδήποτε, κάνει ο κ. Σαμαράς και θα τα πληρώσει από το λαό του Ξηρομέρου», ανέφερε επίσης ο κ. Λύτρας. Και κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο μοναδικός υποψήφιος σε όλο το νομό, που χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο προβολής «επειδή δεν έχει περιεχόμενο, και προσπαθεί να επηρεάσει με αυτό τον τρόπο παραβιάζοντας το νόμο και ρυπαίνοντας το περιβάλλον». Αναφερόμενος και στην απόσυρση του Κατάρ από την επένδυση του Αστακού, είπε κατ’ αρχήν ότι, ενώ εδώ και πολλά χρόνια το Πλατυγιάλι το μνημονεύουμε μόνο στις εκλογές και όλοι θέλουν την αξιοποίησή του, τελικά τείνει να πάρει μουσειακό χαρακτήρα. Πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή αυτή η επένδυση για την οποία έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα θα πρέπει να αρχίσει να αποδίδει τόσο για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής όσο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με βασική προϋπόθεση να μην αλλοιώνει τα πολιτιστικά, πολιτισμικά και περιβαλλοντολογικά δεδομένα της περιοχής.
Υποστήριξε επίσης ότι η επένδυση αυτή, η οποία στηρίχτηκε από τη νομαρχία και μάλιστα οι περιβαλλοντικοί όροι ψηφίστηκαν ομόφωνα, όπως είπε, από το νομαρχιακό συμβούλιο, παρόντος και του κ. Σταμάτη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, θα είχε και αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή. Αυτά θα ήταν θέσεις εργασίας, παροχή ενέργειας για την περιοχή αλλά και οικονομικά οφέλη για το δήμο. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, για να ψηφιστούν οι περιβαλλοντικοί οροί τέθηκαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις από το νομαρχιακό συμβούλιο προς όφελος της περιοχής. Ωστόσο όμως το ενδιαφέρον αποσύρθηκε και πλέον δεν τίθεται θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου