Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στηρίζει τα αιτήματα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συμμετείχε σήμερα στη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, παρουσία του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, συζητήθηκαν οικονομικής φύσεως προβλήματα τα οποία είναι εξαιρετικά δυσβάσταχτα για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των τυφλών.
Συγκεκριμένα τέθηκαν προς συζήτηση τα αιτήματά τους, που αφορούν α) την κατάργηση της περικοπής επιδομάτων εορτών και αδείας στους τυφλούς συνταξιούχους, καθώς και την κατάργηση περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, β) τη μη θέσπιση οικονομικών κριτηρίων στις χορηγούμενες κοινωνικές παροχές, καθώς αυτές δίδονται για να ελαφρύνουν το κόστος που επιφέρουν στον άνθρωπο οι πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η αναπηρία, και όχι για την επιβίωση αυτού και της οικογένειάς του και γ) την αύξηση του προνοιακού επιδόματος για τους ανασφάλιστους και έμμεσα ασφαλισμένους τυφλούς, που αποτελούν το πυρήνα της φτώχειας, στα 25 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη από 20 που ισχύει σήμερα, επειδή με το χρηματικό αυτό ποσό ένας τυφλός καλείται να επιβιώσει, να συνεισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό και να καλύψει και τις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η αναπηρία, σε μια χρονική περίοδο που το «Κράτος Πρόνοιας» βρίσκεται σε άμυνα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε διορθωτική κίνηση για την επίλυση του πρώτου ζητήματος αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, ενώ δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει θετικά τα επόμενα δύο αιτήματά τους, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου