Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Παύλος Μοσχολιός: «Αναγνωρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων και θα αγωνιστούμε για να αποκτήσουν μόνιμη εργασιακή σχέση με τους Δήμους».


Με αντιπροσωπεία εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο (Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010) ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, με αφορμή συμβολική διαδήλωση των εργαζομένων.
Ο κ. Μοσχολιός, αφού άκουσε τα αιτήματά τους, αναγνώρισε το δίκαιο των εργαζομένων, τονίζοντας ότι βασικός στόχος και επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος, γιατί είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.
«Αναγνωρίζουμε το δίκαιο των εργαζομένων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα εργασιακά τους ζητήματα και θα αγωνιστούμε για την μόνιμη εργασιακή σχέση των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά με τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης..
Αναγνωρίζουμε, επίσης, τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, καταθέτοντας την ψυχή τους στην υλοποίηση ενός κοινωνικού έργου.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει την ευαισθησία της και το κοινωνικό της πρόσωπο με μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις και δε θα μπορούσε παρά να επιθυμεί τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τόσο στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι όσο και στα άλλα προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ).
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος διοικητικά ανήκουν στην εταιρεία Τριχωνίδα Α.Ε. ανανεώνοντας από το 2003 κάθε χρόνο τις συμβάσεις τους και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου, όπου δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος με τέτοιου είδους εργασιακή σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου