Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» θα παρουσιάσει το απόγευμα της Δευτέρας, στις 7.30, στο Μεσολόγγι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.
Η παρουσίαση θα γίνει στο «Τρικούπειο» με την συμμετοχή των τριών υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών Βασίλη Αντωνόπουλου, Γρηγόρη Αλεξόπουλου και Χαράλαμπου Καφύρα και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού.
Η ιδρυτική διακήρυξη αποτελεί ένα δεσμευτικό πλαίσιο θέσεων και αρχών που περιγράφει την πολιτική φιλοσοφία του συνδυασμού και τις προτεραιότητες του.
«Επιλέγουμε το Μεσολόγγι για την παρουσίαση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, την πόλη – σύμβολο του αγώνα για την εθνική μας ανεξαρτησία, την πόλη που φέρει ένα βαρύ ιστορικό και πολιτισμικό φορτίο. Και θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της χειραφέτησης των τοπικών κοινωνιών, της αναζωογόνησης της Περιφέρειας μας», είπε σε δήλωσή του στην Αρχαία Ολυμπία ο κ. Κατσιφάρας.
Το πλαίσιο της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού στηρίζεται εν πρώτοις στην κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, στην ανάγκη εμπέδωσης περιφερειακής συνείδησης, στον σεβασμό προς το περιβάλλον και στους φυσικούς μας πόρους, στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής προστασίας αλλά και στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην διαφάνεια, στη λογοδοσία προς τον πολίτη.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος που θα εξαλείψει τις ανισότητες και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις καταπολέμησης της ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους και τους μακροχρονίως άνεργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου