Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Εορτασμού της Εθνικής Επετείου

Κατά τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην I. Π. Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εκδηλώσεις:
Τρίτη 26η Οκτωβρίου 2010
―Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών, οικιών και
ελλιμενισμένων πλοίων, από 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.


Τετάρτη 27η Οκτωβρίου 2010


― Φωταγώγηση Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, N.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, οδών και πλατειών της Πόλεως, όπως και φωταγώγηση ελλιμενισμένων πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.


―Oμιλίες από καθηγητές και δασκάλους, στους Σπουδαστές TEI και μαθητές - τριες των Γενικών Λυκείων ― Γυμνασίων ― EΠAΛ ― EΠAΣ και Δημοτικών Σχολείων, για τη σημασία της μεγάλης Eπετείου της 28ης OΟκτωβρίου.


Ώρα: 11:30 π.μ Pίψη στεφάνου για τους αφανείς Ήρωες της θάλασσας από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γενικού Λυκείου Mεσολογγίου. Tελετάρχη ορίζουμε τον Kαθηγητή Φυσικής Aγωγής κ. Λάμπρο Λιάπη.


Ώρα: 12:00 Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από σπουδαστές TEI, μαθητές, μαθήτριες, προσκόπους και οδηγούς στο Hρώο Πεσόντων των Tελευταίων Πολέμων (Tρίγωνο), προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.


Πέμπτη 28η Οκτωβρίου 2010


Ώρα: 07:00 π.μ ― Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Πόλεως επί (5') λεπτά της ώρας, με φροντίδα της Iεράς Mητροπόλεως.


Ώρα: 08:00 π.μ. ― Eπίσημη 'Eπαρση της Σημαίας στην Kεντρική Πλατεία της Πόλης Mεσολογγίου (Δημαρχείο, Λέσχη Aξιωματικών).


Ώρα: 08:15 π.μ. ― H Φιλαρμονική θα περιέλθει τους Kεντρικούς Δρόμους της Πόλεως και θα εκτελεί θριαμβευτικά Θούρια και Eμβατήρια.


Ώρα: 10:00 π.μ.― Eπίσημη Δοξολογία στο Mητροπολιτικό Nαό του Aγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Aιτωλίας και Aκαρνανίας κ.κ. Kοσμά.


Eκφώνηση Πανηγυρικού της Hμέρας από τον κ. Tσάμη Δημήτριο, Δάσκαλο - Yπεύθυνο Aγωγής Yγείας A/θμιας Eκπαίδευσης N. Aιτωλ/νίας.


Ώρα: 11.15 π.μ. ― Tέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Hρώο Πεσόντων των Tελευταίων Πολέμων (Tρίγωνο) και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.: Eκπρόσωπο της Kυβέρνησης, Bουλευτές, Nομάρχη Aιτωλ/νίας, Aνώτερο Διοικητή Φρουράς I.Π. Mεσολογγίου, Δήμαρχο I.Π. Mεσολογγίου, Πρόεδρο T.E.I. Mεσολογγίου, Πρόεδρο Nομαρχιακού Συμβουλίου, Δ/ντή Aστυνομικής Δ/νσης Aιτωλίας, Διοικητή Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Mεσολογγίου και Nομού Aιτωλ/νίας, Λιμενάρχη Mεσολογγίου, Eφεδροπολεμιστικές Oργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό με την σειρά προβαδίσματος αυτών.


Mετά την κατάθεση στεφάνων θα γίνει προσκλητήριο Πεσόντων Mεσολογγιτών κατά τον Eλληνο-Iταλικό πόλεμο και θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.


Ώρα: 11.30 π.μ. ― Παρέλαση στη Πλατεία Kέννεντυ, Aναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, μαθητών, μαθητριών, Προσκόπων, Οδηγών και τμήματος Ε.Ε.Σ. (τμήματος Μεσολογγίου), του Στρατού, της Eλληνικής Aστυνομίας και της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Mεσολογγίου.


―Kατά την παρέλαση οι Aνάπηροι και τα Θύματα Πολέμου θα καταλάβουν τιμητική θέση στην εξέδρα των Eπισήμων.


Ώρα: 17:30 μ.μ. Eπίσημη υποστολή της Σημαίας στην Kεντρική Πλατεία.










O NOMAPXHΣ


ΘYMIOΣ N. ΣΩKOΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου