Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΑΜΑΤΗΣ KAΛΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ;
Συνεχίζοντας την πρωτοβουλία επαφών με τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης, επισκέφθηκε το δήμο Θεστιέων, όπου δεν παρέλειψε να κάνει πρόταση στον Δημ. Τραπεζιώτη και την δημοτική του ομάδα.

Ο κ. Σταμάτης παρακολούθησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου άκουσε τα προβλήματα του δήμου, συζήτησε τις προοπτικές που δημιουργούνται με το νέο σχέδιο Καλλικράτης και ενημερώθηκε από το δήμαρχο Δημήτρη Τραπεζιώτη για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και γι αυτά που πρόκειται το επόμενο διάστημα να δημοπρατηθούν.
Συνεχίζοντας ο κ.Τραπεζιώτης σημείωσε ότι το νέο διευρυμένο
σχήμα του Δήμου, δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εφαρμογή αυτών των αρχών ανάπτυξης.
Με τη σειρά του ο κ.Σταμάτης αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για τις ευχές τους αναφέρθηκε στο σχέδιο Καλλικράτης και τόνισε ότι οι Δήμοι πρέπει πλέον να λειτουργήσουν υιοθετώντας σύγχρονα εργαλεία διοίκησης ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι ,αποτελεσματικότεροι και να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες.
Αναφερόμενος στα έργα ο κ. Σταμάτης έδωσε συγχαρητήρια στο δήμαρχο Θεστιέων για το έργο της αποχέτευσης το οποίο δημοπρατείται στις 23 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι πρέπει να λυθεί το μεγάλο θέμα του κυκλοφοριακού. Ως πρώτο στόχο ο κ. Σταμάτης μετά τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές έθεσε την αξιοποίηση της λίμνης Τριχωνίδας ως πυλώνα ανάπτυξης και είπε συγκεκριμένα «η Τριχωνίδα είναι το χρυσάφι της περιοχής μας που πρέπει να αξιοποιήσουμε άμεσα «το νερό μας». Είναι η μεγάλη μας δύναμη . Το Αγρίνιο είναι η νέα μεγάλη λιμνούπολη της Ελλάδος . Έχει 5 λίμνες. Η πρώτη μεγαλύτερη και ομορφότερη είναι η Τριχωνίδα.
Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ.Σταμάτης τόνισε ότι κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια.
Αναφερόμενος στο δήμαρχο Θεστιέων είπε ότι δεν είναι απλά χρήσιμος αλλά απαραίτητος στο νέο Καλλικράτειο Δήμο.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταμάτης κάλεσε τον κ. Τραπεζιώτη και την παράταξή του σε μια εποικοδομητική σύμπραξη δυνάμεων για την μετάβασή σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης το οποίο θα στηρίζεται σε έναν ανοιχτό Δήμο και θα θεμελιώνει αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου