Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η λογική του ώριμου φρούτου .....................
Το ένα πίσω από το άλλο τα στελέχη που στήριζαν τη Νέα Πορεία και το Γιάννη Νταουσάνη δηλώνουν αποχώρηση και αποστασιοποίηση από τον τρόπο παραίτησης, την πολιτική συμπεριφορά αλλά και τις όποιες από εδώ και
πέρα επιλογές του (σήμερα δήλωσε ότι αποσύρεται και ο Δημήτρης Αλεξόπουλος).

Ο Γιάννης Νταουσάνης είναι αλήθεια ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Περίμενε σαν «μάννα εξ ουρανού» το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και νόμιζε πως χωρίς καμιά δουλεία, καμιά προετοιμασία, με το που θα ανακοινωθεί το χρίσμα, θα συρρεύσει μαζικά ο κόσμος στο ψηφοδέλτιο του. Η λογική του ώριμου φρούτου στην πολιτική όμως πάντα αποδεικνύεται καταστροφική.
Ο Νταουσάνης όμως δεν έμεινε απλά σε αυτά τα λάθη τα πολιτικά (οι κακές εκτιμήσεις και τα ατοπήματα στην πολιτική ενίοτε συγχωρούνται). Προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και ανακοίνωσε πως προχωρά σε συνεργασία με τον Μπουλέ!!! Με δεδομένο τον αγώνα που έδωσε ο Νταουσάνης για να διώξει τον Μπουλέ από την ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ αλλά και τις βαριές κουβέντες που εκστομίστηκαν από συνεργάτες του Μπουλέ εναντίον του Νταουσάνη, η κίνηση αυτή μόνο σαν κίνηση πολιτικής «αυτοκτονίας» και για τον Νταουσάνη και για τον Μπουλέ μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ο Νταουσάνης εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούσε τον Μπουλέ ότι με τη θέση του στην ΑΙΤΩΛΙΚΗ εκβίαζε την ψήφο των δημοτών και των υπαλλήλων της εταιρείας και μάλιστα είχε επικαλεστεί και τις καταγγελίες που υπήρχαν για το συγκεκριμένο θέμα.
Άραγε αν ο Μπουλές είναι τόσο τυχοδιώχτης και αριβίστας όσο άφηνε να εννοηθεί τότε ο Νταουσάνης τότε γιατί πληροί τα κριτηρία για τη θέση του Δημάρχου;;;;;
Από την άλλη συνεργάτες του Γιάννη Μπουλέ αλλά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ άφηναν σαφείς αιχμές για την ηθική του Νταουσάνη ενώ έλεγαν πως δεν έχει καν το διακαίωμα να μιλά για την εταιρεία και τον Μπουλέ γιατί δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι στην Αναπτυξιακή!!!
Τα γεγονότα αυτά είναι ακόμη νωπά στη μνήμη των δημοτών. Οι κύριοι Μπουλές και Νταουσάνης φαίνεται πως θεωρούν τον κόσμο «πρόβατα» που θα βάζουν πότε στο ένα «μαντρί» και πότε στο άλλο ανάλογα τις περιστάσεις! Είναι αλήθεια όμως πως οι δημότες και μνήμη έχουν και ένστικτο! Είναι σε θέση να καταλάβουν τα «βρώμικα» παιχνίδια που παίζονται πίσω από τις πλάτες τους! Η πολιτική ζωή έχει γεμίσει από ανθρώπους- κωλοτούμπες που δε διστάζουν προκειμένου να επιβιώσουν να «γλέιψουν» εκεί που «έφτυναν»! Αυτές όμως οι πολιτικές ακροβασίες και οι σαλντιμαγκισμοί της ελαφρότητας καλό είναι να γνωρίζουν οι εμπνευστές τους πως σύντομα οδηγούν σε αδιέξοδο!! Αυτό που τελικά επιβραβεύεται από τους δημότες είναι η συνέπεια, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, οι καθαρές θέσεις!
Τα παράταιρα λοιπόν «αρραβωνιάσματα» Μπουλέ –Νταουσάνη στη Ναύπακτο μόνο σα φωτοβολίδες που στην αρχή φωτίζουν αλλά πολύ σύντομα σβήνουν προς απογοήτευση των εμπνευστών τους, μπορούν να χαρακτηριστούν!Γιώργος Δενδραμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου