Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Επιπτώσεις που επιφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Συνεδρίασε την Παρασκευή 25 Ιουνίου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας, το οποίο και συζήτησε τις επιπτώσεις που επιφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Στην συνεδρίαση τονίστηκε πως παρά τις παρατηρήσεις που είχε έγκαιρα αποστείλει η ΓΣΕΒΕΕ, ελάχιστες από αυτές ελήφθησαν υπ’όψιν από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Η αναπτυξιακή διάσταση του Ασφαλιστικού δυστυχώς δεν υπολογίζεται από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις και στο οικονομικό αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούν για να σταματήσει ο κοινωνικός και οικονομικός κατήφορος. Η επιχειρηματική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι μια συμμετοχική διαδικασία εργοδοτών και εργαζομένων που δεν πρέπει να ναρκοθετείται με την διαμόρφωση ενός αβέβαιου και ιδιαίτερα επικίνδυνου ανασφαλούς περιβάλλοντος που προδιαγράφεται με το υπό διαμόρφωση Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο για εργοδότες και εργαζομένους.
Μαζικά και δυναμικά πρέπει να περάσουμε στην κοινωνία και στην Κυβέρνηση το μήνυμα ώστε να σταματήσει η κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους Πρόνοιας και του Ασφαλιστικού. Η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού Αιτωλ/νίας, εκφράζει την συμπαράστασή της στην απεργία της 29ης Ιουνίου , ο αγώνας όμως δεν σταματά εκεί. Πρέπει να συνεχισθεί μέχρι την ανατροπή των μέτρων και γι’αυτόν τον λόγο μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση με την συμμετοχή όλων των σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας για τον συντονισμό της κοινής δράσης που απαιτείται
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου