Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να καλυφθούν άμεσα όλες οι θέσεις

στο Κέντρο Υγείας Αστακού.»

Το φλέγον ζήτημα του Κέντρου Υγείας Αστακού ανέδειξε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης με ερώτηση του προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα όλες οι θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και να λειτουργήσει πλήρως ο τεχνολογικός εξοπλισμός ώστε να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής.


Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής με την ερώτηση του επισημαίνει τα εξής: «Οι μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές του Κέντρου Υγείας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας έχουν δημιουργήσει εύλογες ανησυχίες και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία σε σχέση με την εξέλιξη του προβλήματος.
Συγκεκριμένα, μεγάλα κενά παρατηρούνται στις προβλεπόμενες εκ του οργανισμού ιατρικές, νοσηλευτικές και λοιπές θέσεις, αλλά μέρος και από το προσωπικό που υπάρχει, αξιοποιείται για την κάλυψη αναγκών σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής λόγω αυξημένων αναγκών.
Χαρακτηριστικά, το κέντρο Υγείας λειτουργεί σε πρωινή βάρδια μόνο με δύο γιατρούς , δεν πραγματοποιούνται οι αναγκαίες εφημερίες, το ασθενοφόρο δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, λείπουν βασικές ιατρικές και μη ειδικότητες αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του υγειονομικού σταθμού.
Είναι εξαιρετικά επείγον να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αστακού αφού αποτελεί το μοναδικό κέντρο πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή λόγω της γεωγραφικής του θέσης, της μεγάλης πληθυσμιακής έκτασης που καλύπτει και της μεγάλης απόστασης που το χωρίζει από τα Νοσοκομεία του Νομού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου