Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Αποδεκτή έγινε από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας η πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού για την παραχώρηση της χρήσης του 3ΟΥ Γυμνασίου Αγρινίου (πρώην Μουσικό Σχολείο) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι, παρά τις μεγάλες ανάγκες που έχει η πόλη σε σχολική στέγη, καθώς υπάρχουν σχολικές μονάδες με τεράστια προβλήματα, θεωρούμε προτεραιότητα της κοινωνίας μας την εγκαθίδρυση του Πανεπιστημίου στην πόλη και τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πανεπιστημιακής κοινότητας.
Νομίζω ότι αυτή η απόφαση διερμηνεύει τη βούληση του συνόλου της Αγρινιώτικης κοινωνίας και ταυτόχρονα διασφαλίζει, σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα αλλά και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Από το υστέρημα των σχολικών υποδομών της πόλης, αποφασίσαμε την παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων του 3ΟΥ Γυμνασίου Αγρινίου (Πρώην Μουσικό Σχολείο), ενός κτιρίου 2.000 τ.μ., για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου.
Έτσι εξασφαλίζουμε τη μετεγκατάσταση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που σήμερα λειτουργεί στην Νεάπολη, αλλά και την εγκατάσταση του τετάρτου τμήματος, όταν αυτό λειτουργήσει, στην πόλη και σε κοντινή απόσταση από τις υπόλοιπες υποδομές, ώστε να υπάρχει μια ενιαία λειτουργία όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα ο κ. Μοσχολιός επεσήμανε ότι ο Δήμος Αγρινίου θα συνεχίσει να διεκδικεί την κατασκευή κτιρίων στο χώρο του Παλαιού Αεροδρομίου, όπου η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο. Με την πρώτη δυνατότητα που θα μας δοθεί από το ΕΣΠΑ πρέπει όλοι οι φορείς της πόλης αλλά και του νομού να αγωνιστούμε, για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση για τη δημιουργία σύγχρονης Πανεπιστημιούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου