Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ο Γ.ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ............


Η Ιόνια οδός προχωρά με ρυθμούς «χελώνας» και πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για να ολοκληρωθεί το 2013.
Δυστυχώς ένα έργο με σύμβαση παραχώρησης που δεν επηρεάζεται από την οικονομική κρίση,σκόνταψε στην ανετοιμότητα του δημοσίου να εξασφαλίσει τις εκτάσεις μέσω των πολλών απαλλοτριώσεων και στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των μελετών.Ο χρόνος που προβλέφθηκε για να προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων αποδείχτηκε πολύ λίγος και αυτό αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα που κιδυνεύει να βγάλει το έργο εκτός χρονοδιαγράμματος.
Το έργο αυτή την στιγμή εκτελείται στο πρώτο κομμάτι από Αντίρριο μέχρι Κεφαλόβρυσο και θα πρέπει να παραδοθεί στο τέλος του 2010, όμως με τα προβλήματα που υπάρχουν το έργο καθυστερεί σημαντικά αφού οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί,δεν έχουν ταφεί οι αεροθάλαμοι ενώ δεν έχουν τελειώσει και οι αρχαιολογικές έρευνες. Το υπουργείο Υποδομών βλέποντας τα προβλήματα αυτά απέστειλε τον Σέργιο Λαμπρόπουλο Γ.Γ Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του υπουργείου που επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες το εργοτάξιο του Ευήνου προκειμένου να επιβλέψει το έργο.
Ο κ. Λαμπρόπουλος παραδέχτηκε πως υπάρχουν προβλήματα και τόνισε πως «τα μεγάλα έργα δεν πρέπει να μπλέκουν με διάφορα μικρά τοπικά προβλήματα,πρέπει να τα αποδεσμεύσουμε και είναι αναγκαία η υποστήριξη των τοπικών αρχόντων».Ετσι την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Αιτ/νία ο κ.Μαγκριώτης προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα και το έργο να συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου