Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αιχμές Πάγκαλου για αναπτυξιακά μέτρα και επένδυση στον Αστακό

Αιχμές για καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στα αναπτυξιακά μέτρα, αλλά και για «συγκεχυμένα» αρχικά σχέδια για την επένδυση που σχεδίαζε το Κατάρ στον Αστακό, διατυπώνει εμμέσως πλην σαφώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε ότι αφορά τα αναπτυξιακά ζητήματα, ο κ. Πάγκαλος δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ότι «όσοι κάνουν κριτική στον κ. Παπακωνσταντίνου παραβλέπουν την αδήριτη ανάγκη για τη λήψη των μέτρων που λάβαμε. Δυστυχώς, δεν είχαμε περιθώρια για πειραματισμούς».
«Αυτό που λέω, ωστόσο, είναι ότι στο εξής πρέπει να βρούμε ένα τρόπο ώστε η πολιτική μας, αλλά και η φορολογία μας, να προσανατολισθούν περισσότερο αναπτυξιακά. Και αυτό είναι κάτι που έχει αρχίσει με μια σειρά από νομοθετήματα» προσθέτει.
Σε ερώτηση, δε, εάν παραδέχεται πως «έχετε αργήσει σε αυτόν τον τομέα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά: «Ναι, σε αυτό έχουμε αργήσει λίγο. Αλλά δεν είναι και τόσο απλό να πατήσεις ένα κουμπί και να αρχίσεις την ανάπτυξη, δηλαδή να πεισθεί ο κάθε επιχειρηματίας να επενδύσει».
Σε ό,τι αφορά στην επένδυση στον Αστακό, η οποία έχει προς το παρόν «ναυαγήσει» , ο κ. Πάγκαλος δηλώνει ότι κατά το ταξίδι του την περασμένη εβδομάδα στο εμιράτο, διαπίστωσε ότι η επένδυση «ξανανοίγει, διότι είχαμε την εντύπωση ότι το είχαν απορρίψει οριστικώς».
«Από το ταξίδι μου κατάλαβα ότι δεν είναι έτσι. Δηλαδή οι Καταρινοί είναι έτοιμοι να ξανασυζητήσουν οποιαδήποτε
επενδυτική πρόταση υπάρχει, υπό τον όρο να είναι σοβαρή και να προκύπτει ύστερα από προετοιμασία.
»Αξιώνουν, βέβαια, να διατηρήσουν τις θέσεις τους για την τιμή του προϊόντος που θέλουν να πουλήσουν. Μου διευκρίνισαν δηλαδή ότι «εμείς σας πουλάμε το υγροποιημένο αέριο και το μείγμα πετρελαίου που θα απαιτήσει η επένδυση, αλλά αυτός είναι ένας ρόλος. Αν θέλετε να μετέχουμε και στη μεταποίηση του 'εμπορεύματος' ή την κατασκευή του υποσταθμού της επεξεργασίας του, αυτός είναι ένας άλλος ρόλος».
»Με άλλα λόγια, ήταν συγκεχυμένη η αρχική μας πρόταση και αυτό δεν τους άρεσε. Αλλά πρέπει να σας πω ότι στο Κατάρ υπάρχει πολύ θετικό κλίμα για την Ελλάδα, το οποίο και πρέπει να αξιοποιήσουμε» αναφέρει ο κ. Πάγκαλος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου