Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Θετικά αποτελέσματα στην σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής-επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Στράτου.

Ευρεία σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία, ώστε χωρίς προβλήματα, να επιτευχθεί η ένταξη και δημοπράτηση του έργου του εργοστασίου μηχανικής διαλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων στον χώρο του ΧΥΤΑ Στράτου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου, στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνου Μωραΐτη.

Στην σύσκεψη εκτός του Υφυπουργού, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Γενικός Διοικητής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Τάσος Αποστολόπουλος, ο γ.γ. του Υπουργείου Ανδρέας Ανδρεόπουλος,
ο δήμαρχος του Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Υφαντής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αυτό που τονίστηκε ήταν τόσο η σημασία του έργου για την Αιτωλ/νία, αλλά και η αναγκαιότητα να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, για την ένταξη - εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την δημοπράτηση του.
Οι ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος το προηγούμενο διάστημα, έχουν ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Η σύσκεψη εστίασε στα ζητήματα της ανοιχτής προκήρυξης και στην προσθήκη όσο το δυνατόν περισσότερων τεχνολογιών. Ζητούμενα, η διαφάνεια και η επιλογή του καλύτερου , ώστε και με την εξοικονόμηση κόστους, να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες και την ποιότητα ζωής τους.
«Στόχος μας είναι η άμεση προώθηση του εργοστασίου για τα στερεά απόβλητα στην περιοχή μας και να δώσουμε λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αιτωλ/νίας. Χρειάζονται σταθερά και προσεκτικά βήματα ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια λύση που θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα ωφελεί όλους μας. Είναι ένα μεγάλο έργο, το ΥΠΕΚΑ μπαίνει μπροστά, σήμερα θέσαμε ξεκάθαρους στόχους, μένει λοιπόν να δουλέψουμε όλοι μας, συντονισμένα το επόμενο διάστημα και να πετύχουμε αυτό το μεγάλο έργο.» είπε σε δήλωση του αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε: «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο για την ένταξη του εργοστασίου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αιτωλ/νίας στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ. Υπάρχει η πολιτική βούληση και η συμβολή του Υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη. Θα δώσουμε μάχη με τον χρόνο, για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και να μην χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας. Θέλουμε η Δυτική Ελλάδα να καταστεί πρωτοπόρα στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων.»
Τέλος ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, είπε σε δήλωση του: «Είναι ένα μεγάλο έργο, το εργοστάσιο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του νομού κι έτσι μπορεί να λυθεί μια για πάντα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αιτωλ/νίας. Ήδη ο ΧΥΤΑ Στράτου λειτουργεί, αλλά ολοκληρωμένη διαχείριση συνεπάγεται και την κατασκευή του εργοστασίου, ώστε να διατηρήσουμε σε υψηλό βαθμό τον χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ, με την μετατροπή του σε ΧΥΤΥ. Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες και του Υπουργείου, θα μπορέσουμε πιστεύω να δημοπρατήσουμε το έργο, που θα είναι έργο ζωής για την Αιτωλ/νία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου