Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στην Πάτρα ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

Στην Πάτρα θα βρίσκεται το προσεχές Σάββατο 29 Ιανουαρίου ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.







Ο κ. Χρυσοχοϊδης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους αρχών και φορέων καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία), με σκοπό να συζητηθεί το νέο πλαίσιο ανάπτυξης της Περιφέρειας.






Η επίσκεψη του κ. Χρυσοχοϊδη αποφασίστηκε μετά την συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης με το σύνολο των βουλευτών που εκλέγονται στη Δυτική Ελλάδα. Κατά την συνάντηση τέθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και προτάθηκε η σύγκληση σύσκεψης υπό τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ώστε να συζητηθούν τα περιθώρια μιας τέτοιας προοπτικής.






Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση εργασίας που είχε την Τρίτη στην Αθήνα ο κ. Χρυσοχοϊδης με τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας κατατέθηκε εκ μέρους του Υπουργείου η πολιτική βούληση αναθεώρησης του ΕΣΠΑ εντός του 2011, υπό την αίρεση της σύμφωνης γνώμης, μετά από διαπραγμάτευση, με τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του αρμοδίου Επιτρόπου.






Κατά την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοϊδη στην Πάτρα θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης σειράς ζητημάτων που αφορούν στην στρατηγική ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, όπως η επιτάχυνση όλων των ώριμων έργων του ΕΣΠΑ, ο προγραμματισμός για επενδυτικά σχέδια που έχουν την ωριμότητα να υπαχθούν στον Επενδυτικό Νόμο αλλά και ζητήματα που αφορούν σε προτάσεις βελτίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, σε ειδικές και αιτιολογημένες δράσεις αντιμετώπισης της κρίσης κ.α.






Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε δήλωση του, ανέφερε σήμερα ότι «η επίσκεψη του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εγκαινιάζει μια νέα εποχή συνεργασίας, ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αιρετή Περιφέρεια, με στόχο την δημιουργία συνθηκών πραγματικής ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα. Εμείς είμαστε ήδη στην φάση της προετοιμασίας ώστε, με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους διαθέσιμους πόρους, να χαράξουμε και να υλοποιήσουμε πολιτικές που θα αναθερμάνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό, η επίσκεψη του κ. Χρυσοχοϊδη αποτελεί την καλύτερη αφετηρία διαλόγου με τον Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό που απεδέχθη αμέσως το αίτημα που του υποβάλαμε να επισκεφθεί την Πάτρα και έχω την προσδοκία ότι η συνάντηση του Σαββάτου θα αποβεί πολλαπλώς ωφέλιμη για τους στόχους που θέτει η αιρετή Περιφέρεια».






Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Χρυσοχοϊδη θα ανακοινωθεί σύντομα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου