Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των πρακτόρων Ο.Π.Α.Π.»

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων του Ο.Π.Α.Π την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Στην συνάντηση, που συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Τοπτσίδης, ο Γραμματέας κ.Δημήτρης Πίγκος και τα υπόλοιπα μέλη του Διοκητικού Συμβουλίου, τέθηκε το σύνολο των θεμάτων, και κύρια το καθεστώς λειτουργίας καθώς και ο λογιστικός υπολογισμός των
καθαρών κερδών στα πρακτορεία της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατέθεσε προτάσεις και πρότεινε λύσεις για τον τρόπο φορολόγησης, που κατά την γνώμη τους, είναι προς όφελος και του Δημοσίου αλλά και των πρακτόρων, με άμεση και αποτελεσματική αύξηση των φορολογικών εσόδων για το Δημόσιο και παράλληλα μείωση του λειτουργικού κόστους των Πρακτορείων.


Το σύστημα φορολόγησης μέσω παρακράτησης που πρότειναν, εξυπηρετεί, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, καλύτερα το Δημόσιο σε σχέση με το ισχύον καθεστώς, αφού οι φόροι θα προεισπράττονται άμεσα. Έτσι, διασφαλίζονται τα φορολογικά έσοδα, σε μια περίοδο που πληθώρα επιχειρήσεων, λόγω οικονομικών δυσχερειών, δεν καταβάλλουν τους φόρους που αναλογούν.


Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας, η πρόταση τους είναι απλή και δίκαιη, και δεν επιβαρύνει τον κλάδο με δαπάνες αμοιβών προς τρίτους. Τα πρακτορεία είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά με τον Ο.Π.Α.Π., και οι άλλες λύσεις, αυξάνουν τα λειτουργικά τους έξοδα και επιδεινώνουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους στο δύσκολο σημερινό οικονομικό περιβάλλον.


Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις, τις απόψεις και τις λύσεις που πρότειναν και δεσμεύτηκε, εν’οψει της κατάθεσης και συζήτησης του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου, να προωθήσει λύσεις στα όποια δίκαια αιτήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου