Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση εργασίας με τα προεδρεία των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας

Συνάντηση εργασίας με τα προεδρεία των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας στη διάρκεια της συνάντησης επεσήμανε ότι «με την αιρετή Περιφέρεια κάνουμε μια νέα αρχή. Ερχόμαστε να δημιουργήσουμε ένα θεσμό που θα βρίσκεται κάθε στιγμή στην υπηρεσία του πολίτη. Στην προσπάθεια αυτή υπολογίζω πολύ στο
 ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας και θέλω όλους τους υπαλλήλους συμπαραστάτες».


Επεσήμανε δε ότι η επιλογή του να καλέσει τους εκπροσώπους των υπαλλήλων στην πρώτη του σύσκεψη από αναλήψεως των καθηκόντων του, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. «Να είστε βέβαιοι ότι η διοίκηση μας θα ασκείται με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης. Θα συνεργαζόμαστε στενά μαζί σας και θα ακούμε τις απόψεις σας», πρόσθεσε. Ενώ τόνισε ότι σε περιπτώσεις που υπάλληλοι θα παραβαίνουν τις αρχές της εντιμότητας, της διαφάνειας και της υπεύθυνης άσκησης των καθηκόντων τους θα είναι αμείλικτος.


Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο κ. Κατσιφάρας στον σεβασμό που θα πρέπει οι υπάλληλοι να δείχνουν απέναντι στους πολίτες. «Η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πολίτη, ο σεβασμός απέναντι του, η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα είναι στοιχεία που πρέπει να αποτελούν και θα αποτελούν καθημερινή μας πρακτική», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος προσθέτοντας ότι «νοοτροπίες και πρακτικές του χθες που πληγώνουν τον πολίτη και τραυματίζουν την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και στη διοίκηση θα χτυπηθούν στη ρίζα τους».


Όπως επίσης, όπως είπε, θα χτυπηθούν συμπεριφορές υπαλλήλων που χαρακτηρίζονται από αδιαφορία ή τεμπελιά. «Τέλος στη λογική της λούφας και της ατιμωρησίας όσων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους», είπε ο κ. Κατσιφάρας.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα διοικητική οργάνωση της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, ωστόσο αυτός δεν είναι λόγος ώστε οι υπάλληλοι να νιώθουν ανασφάλεια ή αβεβαιότητα. Προχωρούμε σε μια σύγχρονη μορφή οργάνωσης των Υπηρεσιών χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Είναι μια περίοδος σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας ώστε να περάσουμε στο νέο τοπίο. Κάθε αρχή είναι δύσκολη αλλά και μαζί ελπιδοφόρα και με πολλές προοπτικές».


Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος του είναι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας να λειτουργούν μακριά από γραφειοκρατικές εμπλοκές και δυσκίνητες διαδικασίας. «Με τον σχεδιασμό μας θέλουμε να κάνουμε την διοίκηση παραγωγική, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τον πολίτη», τόνισε χαρακτηριστικά.


Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου