Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Η Κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη, πέρα από τις Διεθνείς Αγορές και από τους Έλληνες Πολίτες.»
Ουσιαστική παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης κατά την συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του έτους 2011. Χαρακτήρισε το επόμενο έτος, το δυσκολότερο μεταπολιτευτικά, τόσο Δημοσιονομικά όσο και Οικονομικά, και τόνισε ότι κατ’επέκταση και το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού απεικονίζει και περιγράφει αυτή την κατάσταση.


Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την σταθεροποίηση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, με την μείωση του Ελλείμματος και τον έλεγχο του Δημοσίου Χρέους.


Στην συνέχεια, ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στα πλαίσια της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ενόψει της σύνταξης του οριστικού Σχεδίου Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο στην Βουλή, να περιληφθούν μεταξύ των άλλων μέτρα στήριξης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι κατέβαλαν, με το παραπάνω το αντίτιμο για την έξοδο από την κρίση, και μάλιστα με μέτρα που ήταν και σκληρά και άδικα.


Επιπλέον ο Βουλευτής, στην συνέχεια της τοποθέτησης του, εστίασε στην αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων για το περιορισμό της ανεργίας, σε συνδυασμό με σοβαρές και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στήριξης των ανέργων, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιό σύντομη ένταξη τους στην αγορά εργασίας, και να μην οδηγηθούν στον κοινωνικό αποκλεισμό.


Όσον αφορά την κατάσταση στην αγορά, ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης πρότεινε να περιληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας πέρα από την άμεση ψήφιση του Αναπτυξιακού Νόμου, όπως είναι η αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Επιπρόσθετα παρατήρησε ότι υπάρχει κόπωση στην αγορά, κύρια των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (έμπορων, καταστηματαρχών, επαγγελματοβιοτεχνών κ.λ.π.) από την υπερφορολόγηση τους (π.χ. περαίωση, ληξιπρόθεσμες οφειλές, Ε.Τ.Α.Κ., Φ.Μ.Α.Π., αυθαίρετα κ.λ.π.), πρόβλημα που οξύνεται ακόμα περισσότερο με την έλλειψη δανειοδότησης από τις Τράπεζες. Προς την κατεύθυνση αυτή ζήτησε να διοχετευτεί άμεσα στην πραγματική οικονομία, το ποσό των 25 δις Ευρώ που ψηφίστηκε πρόσφατα ως εγγύηση στις Τράπεζες, με προτεραιότητα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και κύρια αυτούς που έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου