Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Συμβολικές Καταλήψεις σε Τράπεζες

Εργαζόμενοι, Ομοσπονδίες Εργαζομένων, συνδικάτα, Γυναικείοι Σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι που ανήκουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του Μετώπου αγώνα Σπουδαστών, της ΟΓΕ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συμβολικές καταλήψεις σε τράπεζες σε όλη τη χώρα
πάγωματων πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας.Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με τη σημερινή μας συμβολική εκδήλωση καταγγέλλουμε τη συνολική επίθεση σε βάρος μας και το τραπεζικό κεφάλαιο ως αιχμή του δόρατος.


Απαιτούμε άμεσα τα παρακάτω μέτρα:

Να διαγραφούν τώρα τα χρέη των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, καθώς και των φτωχομεσαίων αγροτών. Παράλληλα να απαγορευτεί στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις διάφορες εισπρακτικές εταιρίες τους για τον εκφοβισμό των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Να δοθούν οι κατοικίες που έχουν κατασχεθεί σε ανέργους ή νέα ζευγάρια που δεν έχουν δουλειά. Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο 1% για χαμηλόμισθους, φτωχούς αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχους, με ευθύνη του κράτους.

Απαγόρευση δια νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 € και μέχρι 150τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια (αντίστοιχα 200.000€ και 100τμ για το ζευγάρι).

Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια.

Απαγόρευση απόκλισης μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων μεγαλύτερη του 1%.



Ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα συνεχίσουμε ως το τέλος. Οι τράπεζες, τα εργοστάσια και όλα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να τεθούν στην υπηρεσία της ευημερίας του λαού. Να γίνουν ιδιοκτησία του λαού. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου που τον αρπάζουν οι λίγοι. Χωρίς τη δική μας δουλειά γρανάζι δε γυρνά. Είμαστε οι πολλοί.

Να οργανώσουμε το δικό μας μέτωπο, να κατακτήσουμε τη λαϊκή εξουσία. Μόνο τότε θα έχουμε αλλαγή πολιτικής προς όφελος του λαού.

και στο Αγρίνιο.Στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης για το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου