Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΒΟΛΑ
Σε τοπικά διαμερίσματα του δήμου Παραβόλας περιόδευσε την Τρίτη 5 και την

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός. Η περιοδεία έγινε σε δυο μέρες λόγω της έκτασης του δήμου, αλλά και της επιθυμίας του κ. Μοσχολιού, του δημάρχου Παραβόλας κ. Καπέρδα και των υποψηφίων τοπικών και δημοτικών συμβούλων που τους συνόδευαν, να επισκεφθούν ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα χωριά του δήμου.
Ο δήμος Παραβόλας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας και συνδυάζει πλούσιο ορεινό όγκο ξεχωριστής ομορφιάς και πεδινές εύφορες περιοχές, που σε συνδυασμό με την λίμνη Τριχωνίδα και το φυσικό περιβάλλον, του προσδίδουν σημαντικές προοπτικές. Αυτές ακριβώς οι προοπτικές ήταν και το βασικό αντικείμενο των συζητήσεων του Παύλου Μοσχολιού με δεκάδες πολίτες από την Νερομάνα, το Λαμπύρι, τη Μακριά Λογγά, το Περιστέρι και την Καλλιθέα μέχρι την Δογρί, την Παντάνασσα και την Παραβόλα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προτεραιότητες που θα δοθούν και που θα έχουν σαν βασικό στόχο την διατήρηση του κόσμου στην περιοχή, με την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας. Εδώ, βασικά ζητήματα είναι η ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης της περιοχής βόρεια της Τριχωνίδας και η σύνδεση του με τον βιολογικό καθαρισμό του Αγρινίου, η επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων για τη δημιουργία νέων οικοπέδων, η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, η βελτίωση της οδοποιίας, ειδικά στις ορεινές περιοχές και η επίλυση των προβλημάτων άρδευσης και ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Κυρά-Βγένας και της Παλαιοκαρυάς.
Παράλληλα στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του φυσικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής, ο νέος δήμος Αγρινίου θα αξιοποιήσει τις μελέτες που έχει ήδη κάνει ο δήμος της Παραβόλας, για τη δημιουργία κωπηλατοδρομίου στην Τριχωνίδα, την ανάδειξη του πύργου της Μουχταρίνας στην Δογρί κλπ.
Την επόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο, Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» Παύλος Μοσχολιός, θα περιοδεύσει σε τοπικά διαμερίσματα της Μακρυνείας, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο περιοδειών του στους δήμους που συνενώνονται με το Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου