Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος Αποστολάκης ¨"πρέπει να πορευτούμε ενωμένοι, με συνέχεια και συνέπεια, σε έναν αγώνα, που δεν τον χαρακτηρίζουν οι κομματικές ταυτότητες, αλλά οι ανάγκες των δημοτών και τα προβλήματα"



Τις βασικές αρχές της διακήρυξης του συνδυασμού του παρουσίασε χθες σε κεντρικό καφέ της Βόνιτσας ο υποψήφιος δήμαρχος Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο ξεδίπλωσε σκέψεις και ιδέες που όπως ο ίδιος υποστήριξε,"μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας, στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης".
Ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως "σήμερα ο λαός μας, βιώνει τα δραματικά αποτελέσματα, μιας πρωτόγνωρης κρίσης, που ταλανίζει ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα τον τόπο μας. Η κρίση μάλιστα αυτή, δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση πολιτισμική, πνευματική, και κυρίως κρίση θεσμών και αξιών. Αυτή όμως η κρίση, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για μια πραγματική επανάσταση. Μια επανάσταση που μπορεί να
καθορίσει θετικά, για πολλές δεκαετίες την ζωή μας, τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα και την ταυτότητά μας σαν έθνος, και σαν δημότες του νέου Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Είμαι βέβαιος, πως μέσα στη μεγάλη κρίση, οι δημοτικές εκλογές και η εφαρμογή του «Καλλικράτη» μπορούν, και πρέπει να αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα που θα αλλάξει την μοίρα του τόπου μας, και θα δώσει όραμα και προοπτική, για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας".




Αναφερόμενος στις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ο νέος μεγάλος δήμος σε όλους τους δημότες υποστήριξε " είμαστε έτοιμοι να δώσουμε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα, ώστε ο νέος Δήμος, να προσφέρει εξίσου καλές υπηρεσίες, σε όλους τους δημότες του, είτε βρίσκονται στο πιο κεντρικό, είτε στο πιο απομακρυσμένο σημείο, αλλά και για την προοπτική ανάπτυξης σε ολόκληρο το Δήμο, με διάλογο, διαφάνεια και σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Για την ευόδωση αυτού του στόχου, πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι πρέπει να πορευτούμε ενωμένοι, με συνέχεια και συνέπεια, σε έναν αγώνα, που δεν τον χαρακτηρίζουν οι κομματικές ταυτότητες, αλλά οι ανάγκες των δημοτών και τα προβλήματα, που είναι κοινά για όλους. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα, ώστε ο νέος Δήμος, να προσφέρει εξίσου καλές υπηρεσίες, σε όλους τους δημότες του, είτε βρίσκονται στο πιο κεντρικό, είτε στο πιο απομακρυσμένο σημείο, αλλά και για την προοπτική ανάπτυξης σε ολόκληρο το Δήμο, με διάλογο, διαφάνεια και σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.














«Κάποιοι ισχυρίζονται», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, «ότι ο νέος Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, αποτελείται από ένα σύνολο ανθρώπων, με διαφορετική νοοτροπία, διαφορετική κουλτούρα και αντικρουόμενα συμφέροντα.










Προσωπικά, δεν υιοθετώ αυτή την εκτίμηση. Αντιθέτως τη θεωρώ εντελώς λαθεμένη και ανεδαφική. Γνωρίζω πολύ καλά αυτόν τον τόπο, απ΄ άκρη σ΄ άκρη του, και μπορώ, με απόλυτη σιγουριά να σας διαβεβαιώσω, πως είναι πολλά τα κοινά που μας ενώνουν, και ελάχιστες οι διαφορετικές αντιλήψεις που πρέπει να ξεπεραστούν».














Βασικός στόχος του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη είναι η ανάπτυξη του νέου δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Μια πορεία δυναμικής και ισόρροπης ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα διαμερίσματα.






«Στόχος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, που θα δώσουν δουλειά και προοπτική στα παιδιά μας, για να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Και εδώ μπαίνει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Ποιος και με ποιους συνεργάτες, μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις, στα αμείλικτα ερωτήματα και δυναμικές λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα αυτού του τόπου;










Οκτώ χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Ανακτορίου, θεωρώ ότι απέδειξα έμπρακτα, ότι εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία προς όφελος των συμπολιτών μας».










Σχετικά με τις υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως «μέχρι τώρα έχουμε αποπληρώσει χρέη περίπου 2.000.000 € από προηγούμενες δημοτικές και κοινοτικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα σήμερα, έχουμε στο ταμείο του δήμου, πάνω από 2.500.000€. Ίσως να είμαστε ο μοναδικός Δήμος, με τέτοιο ταμειακό υπόλοιπο. Αυτό αποδεικνύει, ότι ο Δήμος Ανακτορίου, λειτουργεί νοικοκυρεμένα και με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των δημοτών του. Και ας μην ξεχνάμε, ότι υπάρχουν σήμερα δήμοι, που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τις στοιχειώδεις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Την 1η τετραετία της οκταετούς θητείας μου, ο Δήμος Ανακτορίου ήταν πρωταθλητής, σε απορροφήσεις από το Γ΄ ΚΠΣ, και σήμερα είμαστε ο μοναδικός Δήμος με εγκεκριμένα έργα 70.000.000€, ενταγμένα ήδη στο 4ο ΕΣΠΑ. Ήδη πριν λίγους μήνες, δημοπρατήθηκαν έργα 11.000.000€. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο, ότι ο Δήμος Ανακτορίου είναι πρώτος σε ρυθμούς ανάπτυξης με δεύτερη την Ναύπακτο, σε όλο τον Νομό, με βάση τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας.






Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στον Καλλικράτη που όπως είπε «δημιουργεί έναν μεγάλο και δυνατό Δήμο, που μπορεί να γίνει, πολύ πιο αποτελεσματικός και να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερες δυνάμεις. Για να αξιοποιηθούν όμως οι δυνατότητες, που θα παρέχει ο Καλλικράτης, και να μπορέσουν οι τοπικές κοινωνίες, να διαχειριστούν μόνες τους πλέον, τη μεγάλη πρόκληση, χρειάζεται να βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου, άνθρωποι με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όρεξη, τόλμη και κέφι για δουλειά. Την κρίσιμη εποχή που διανύουμε, δεν χρειάζονται πειραματισμοί. Η μάχη των δημοτικών εκλογών, που έχουμε μπροστά μας, είναι σίγουρα μια κρίσιμη πολιτική μάχη, και θα καθορίσει, το πού θα πάει ο τόπος μας, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα».














Ο υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στις εκλογές του Νοέμβρη και είπε ότι η μάχη που δίνουμε δεν είναι μια κομματική μάχη. «Όλοι έχουμε ταυτότητα. Εγώ τουλάχιστον δεν έκρυψα ποτέ, ότι έχω πολιτική τοποθέτηση. Ποτέ όμως δεν φόρεσα, σαν Δήμαρχος, κομματική φανέλα και δεν είδα κανέναν, πίσω από έγχρωμα γυαλιά. Και βέβαια δεν θα την φορέσω, ούτε σαν υποψήφιος, αλλά ούτε και σαν αυριανός δήμαρχος. Δεν βλέπουμε τα πράγματα με παραμορφωτικά γυαλιά κομματισμού. Εάν ο Αμβρακικός είναι καθαρή θάλασσα, να κολυμπήσουν τα παιδιά μας, ενδιαφέρει τους πάντες, από όποια πλευρά και αν το δεις. Αν στον τόπο μας μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον ποιοτικό τουρισμό, σημαίνει μεροκάματο για όλους μας. Ειδικά πάνω σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν ήδη πολλές προτάσεις για επενδύσεις και χρειάζομαι τη βοήθεια όλων. Εάν ολοκληρωθεί το φράγμα των Αχυρών θα ποτίζουν όλοι, χωρίς διακρίσεις τα χωράφια τους. Ενώ, η ένταξη στο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ,της κατασκευής Σφαγείων στη Μεδεώνα, αξίας 2.000.000 ευρώ, θα λύσει το τεράστιο πρόβλημα όλων των κτηνοτρόφων της περιοχής. Οι ακτές του Αμβρακικού, από το Λουτράκι ως την παραλία του Αγ. Ιωάννη στον Αγ. Νικόλαο, που βλέπει το Ιόνιο, μπορούν να γίνουν πόλος έλξης για επενδύσεις. Ιδιαίτερα, μετά την λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και των αλιευτικών καταφυγίων που έχουμε προγραμματίσει αλλά και την ολοκλήρωση του ΓΠΣ που βρίσκεται στη 2η φάση και θα καθορίσει χρήσεις γης, σε στεριά και θάλασσα.










Τα σμαραγδένια νερά της Παλαίρου αλλά και στη παρθένα περιοχή της Περατιάς, Πλαγιάς Πογωνιάς, θα αποτελέσουν την ναυαρχίδα του Δήμου, στον τομέα του παράκτιου τουρισμού. Και είναι εξίσου ενδιαφέρουσα πρόταση, η ανάπτυξη του τουρισμού, στην ενδοχώρα του Δήμου μας, με την ανάδειξη και προβολή, όλων των σημαντικών αρχαιοτήτων, και θρησκευτικών μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα, σε όλο τον Δήμο. Σαφή δείγματα αυτής της προσπάθειας, έχουν γίνει ήδη στο Ανακτόριο, με την ανάδειξη του κάστρου Βόνιτσας αξίας 2,6 εκ. ευρώ, του ναού του Παντοκράτορα στο Μοναστηράκι και με τις προσπάθειες, για τον εκσυγχρονισμό του μουσείου Θυρρείου. Οι ανασκαφές του Ακτίου, ξαναγράφουν την ιστορία του τόπου μας, με τα σπουδαία ευρήματα, που έρχονται στο φως. Ποιοτικός τουρισμός, δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε Μύκονος. Σημαίνει ότι πρέπει να παρέχουμε σωστές υπηρεσίες, μέσω των επαγγελματιών του Δήμου μας. Τα προϊόντα μας, που είναι ποιοτικά και αξιόλογα, μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν ταυτότητα, Οι επεμβάσεις μας στην ομορφιά, που απλόχερα μας χάρισε η φύση, πρέπει να γίνουν με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας».






Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του ο οκ Αποστολάκης αναφέρθηκε και στο δάνειο που χρησιμοποίησε ο δήμος. «Πριν τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Ανακτορίου, εκτός από χρήματα του Δήμου, χρησιμοποίησε δάνειο 1.000.000€, για να ενισχύσει τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του Δήμου, με απαραίτητα έργα υποδομής. Τότε οι αντίπαλοι μας, μας κατηγόρησαν για την ασύμφορη χρήση, και ανώφελη επένδυση, ενός τέτοιου ποσού. Εμείς θεωρήσαμε, ότι ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος του Ανακτορίου, είχε ανάγκη της στοργής του Δήμου, και αξιοποιήσαμε αυτά τα χρήματα, για να τον βοηθήσουμε στον δύσκολο πράγματι αγώνα του, για την ύπαρξη πρωτογενούς παραγωγής στον τόπο μας.










Το ίδιο ενδιαφέρον, και μεγαλύτερη στοργή, θα δείξουμε και την νέα τετραετία,όταν με τη θέληση των δημοτών, αναλάβουμε την διοίκηση, του νέου μεγάλου Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Βέβαια σήμερα ο Δήμος, είναι πιο μεγάλος, με μεγαλύτερες δυνατότητες παρέμβασης, και σημαντικότερο ρόλο στην παραγωγική διαδικασία. Καταλυτικό ρόλο, σ΄αυτή μας την προσπάθεια,θα παίξει η ολοκλήρωση του φράγματος των Αχυρών. Αυτό σημαίνει, ότι δεν θα αρκεστούμε μόνο στην αγροτική οδοποιία, και στην πρόσβαση και ηλεκτροδότηση στα ποιμνιοστάσια. Ο νέος Δήμος, ενισχυμένος, με υπηρεσίες και επιστημονικό προσωπικό, μπορεί να σταθεί δίπλα στον αγρότη, τον ψαρά, τον κτηνοτρόφο, για ουσιαστική βοήθεια σε ένα τομέα, που μπορεί να γίνει η ραχοκοκαλιά, της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Ήδη ο δήμος, είναι ενταγμένος σε τέσσερα, διαφορετικά προγράμματα LEADER (λιντερ) Για μένα, επειδή δεν ξεχνώ ποτέ την καταγωγή μου, αυτά δεν είναι λόγια του αέρα. Είναι συμβόλαιο τιμής, και θα τα αξιοποιήσω με την δική σας στήριξη, και συμπαράσταση. Οι ερχόμενες εκλογές,δεν είναι μια απλή εκλογική διαδικασία. Είναι οι εκλογές,που μπορούν να αναμορφώσουν την περιοχή μας. Δεν έχουμε πλέον την διαχείριση ενός μικρού τόπου, αλλά τον σχεδιασμό για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής. Κανένας δεν μπορεί να μας αγνοήσει. Μεγάλη απόδειξη γι αυτό, είναι η καθοριστική μας παρέμβαση, στη χάραξη και υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Αμβρακία – Άκτιο - Αγ. Νικόλαος- Βόνιτσα- Λευκάδα. Ένας δρόμος, που ουσιαστικά ανήκει στον δήμο μας, και θα εξυπηρετήσει τα αναπτυξιακά σχέδια της περιοχής μας, σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο του Ακτίου και την υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου – Πρέβεζας. Και βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, την υπόσχεση που μας έχει δώσει η πολιτεία,για τα οδικά έργα Περατιάς – Πλαγιάς - Πογωνιάς, την περιμετρική Βόνιτσας, το δρόμο Λουτράκι - Κατούνα και την κατασκευή του ήδη ενταγμένου στο 4ο ΕΣΠΑ δρόμου, Βόνιτσα - Πάλαιρος – Αστακός Σ΄ αυτές τις εκλογές φίλοι μου, επωμιζόμαστε ευθύνες για αλλαγές και ανατροπές, για καινοτομίες που θα οδηγήσουν σε μια διαφορετική Ελλάδα. Έφτασε η ώρα των μεγάλων επενδύσεων.






Ο κ. Αποστολάκης παρουσίασε στη χθεσινή του ομιλία και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στο 90%






Το ψηφοδέλτιο μας είναι ισχυρό και πολυσυλλεκτικό. Είναι ψηφοδέλτιο νίκης. Προέρχεται και απευθύνεται σε όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κοινωνικής τάξης. Άνδρες – γυναίκες, νέοι και νέες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, υπάλληλοι, επιστήμονες όλοι μαζί καταθέτουμε τις δυνάμεις μας, για την επιτυχία του κοινού μας στόχου, για την ευημερία και την προκοπή του δημότη του νέου μεγάλου και ενιαίου Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Δεσμευόμαστε να εργαστούμε με αποτελεσματικότητα και ευαισθησία για την ανάπτυξη του νέου Δήμου μας. Να βρεθούμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη κοντά στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των δημοτών μας. Για ένα Δήμο ανοικτό στην κοινωνία, χωρίς διακρίσεις κοινωνικές, οικονομικές, κομματικές ή ρατσιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου