Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Οι Ιππείς παίχτηκαν στις 24 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών
Μετά την θριαμβευτική παρουσίαση των Ιππέων στην Επίδαυρο, που άνοιξε το μεγαλύτερο Φεστιβάλ της χώρας και μετά το «ταξίδι» σε διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας, οι Ιππείς παίχτηκαν στις 24 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών, όπου προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό θεατών. Πάνω από χίλια άτομα απόλαυσαν την δριμύτατη πολιτική σάτιρα των Ιππέων και πολύ συχνά η παράσταση διακόπτονταν από γέλια και χειροκροτήματα.
Στους Θεατές κατά γενική ομολογία άρεσε γενικά η παράσταση και ιδιαίτερη μνεία έγινε για την εξαιρετική παρουσία του χορού και την υπέροχη ερμηνεία του Παύλου Χαϊκάλη. 
Ο δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.κ. Παύλος Μοσχολιός που παραβρέθηκε στην παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο, με τη λήξη της ,δήλωσε τα εξής: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τον πολιτισμό λόγω της οικονομικής κρίσης το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, συνεργάστηκε με τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, προκειμένου να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, μ΄ αυτή τη μεγάλη παραγωγή τους Ιππείς στην οποία πρωταγωνιστούν κορυφαίοι ηθοποιοί, όπως ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Γιώργος Αρμένης, ενώ αναγνωρισμένοι και άξιοι καλλιτέχνες ανέλαβαν την υλοποίηση της, όπως τη σκηνοθεσία ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου μας κ. Βασίλης Νικολαΐδης και τα σκηνικά και κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ.

Πιστεύω ότι σήμερα ο κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος γέμισε το Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών, απόλαυσε μια εξαιρετική παράσταση, που σατιρίζει με τον πιο καυστικό τρόπο τη λειτουργία των Θεσμών της εποχής εκείνης, και τυγχάνει να είναι και σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ.

Νομίζω λοιπόν ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου που είναι από τα πιο ιστορικά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας, συμμετέχοντας σ΄ αυτή την παράσταση, συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του στα θεατρικά δρώμενα»

Ας σημειωθεί πως η παράσταση θα παιχτεί στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, στις 28 και 29 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ.

Προπώληση εισιτηρίων:Ώρες ταμείου 11.00 -13.00 & 19.00 – 21.00, τηλ. ταμείου 26410-56135

Τις ημέρες των παραστάσεων στο Αγρίνιο(28 & 29/7) το απόγευμα, η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του Κηποθέατρου.



Χορηγός: Ίδρυμα Παπαστράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου