Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΘΕΜΑ: «Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού»
Στη βουλή έφερε το θέμα του εργατικού ατυχήματος ο βουλευτής Ν.Μωραίτης και πολύ καλά έπραξε γιατί απ'όσο ενημερωθήκαμε απο φιλικό πρόσωπο της οικογένειας ,η σύζυγός του και τα παιδιά του άτυχου 42χρονου περνούν δύσκολες ώρες.Ο 42χρονος προκειμένου να ζήσει την οικογένεια του βρήκε αυτή την δουλειά και όπως λένε κάποιες πληροφορίες δεν είχε την κατάλληλη άδεια χειριστή
,φυσικά δεν ευθύνεται ο ίδιος,θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε άλλο πόστο...... εξάλλου  γνωρίζουμε το καθεστώς που επικρατεί!!!
Στην ερώτηση του ο κ.Μωραίτης αναφέρει....... 
"Μετά από ένα εξαντλητικό ωράριο μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, το βαρύ όχημα-οδοστρωτήρας που χειριζόταν ο άτυχος εργάτης ανατράπηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, και τον καταπλάκωσε.
Πριν τρεις μήνες περίπου, ένας άλλος εργαζόμενος στο εργοτάξιο της Μακύνιας, τραυματίστηκε βαριά από σίδερο που του έπεσε στο κεφάλι. Οι άσχημες έως επικίνδυνες ακόμη και για την ίδια τη ζωή των εργατών συνθήκες δουλειάς στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού στην περιοχή είναι πλέον καθεστώς. Πριν δύο μήνες περίπου, απαίτησαν από εργαζόμενους, να εκτελέσουν εργασίες μέσα στη στοά της Καλυδώνας χωρίς να είναι ειδικευμένοι και με ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. Όταν αυτοί αρνήθηκαν, η εργοδοσία τους απέλυσε. 
Ακέραιη την ευθύνη, για το έγκλημα έχει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα ΝΔ και ΛΑΟΣ, που υπηρετούν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.
Έχουν ενιαία αντιλαϊκή στρατηγική απέναντι στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να προτάξουν κι αυτοί τη δική τους στρατηγική, κόντρα στη βαρβαρότητα της πολιτικής του κεφαλαίου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
• Τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των εργατών στο χώρο δουλειάς.
• Ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν στην εταιρεία για το έγκλημα.
• Πώς θα προστατευθεί η οικογένεια του νεκρού από τον κίνδυνο της ανέχειας, ως ελάχιστη προσφορά για το δράμα που βιώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου