Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της ΑΜΦΙΓΑΛ
Η ΕΑΣ Αγρινίου προχωρά στην υλοποίηση της επένδυσης, η οποία θα αλλάξει οριστικά τα δεδομένα στην κτηνοτροφία της Αιτωλ/νίας και την τοπική οικονομία.
Σε στάδιο υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης γάλακτος από την ΕΑΣ Αγρινίου, με την επωνυμία ΑΜΦΙΓΑΛ.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε., το οποίο και ενέταξε στο μέτρο 1.2.3. του Π.Α.Α 2007-2013 με προϋπολογισμό 8.740.000 ευρω.
Η ΕΑΣ Αγρινίου βρίσκεται έτσι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη της, τους κτηνοτρόφους του νομού μας και το σύνολο των πολιτών, ότι κινεί άμεσα τις διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο και αισιοδοξεί ότι σε ένα χρόνο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, ώστε το 2011 να παρέμβει στην αγορά και να αλλάξει τα δεδομένα, προς όφελος των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών. Η πραγματικά σπουδαία αυτή επένδυση στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο γάλα και τα παράγωγα προϊόντα του, ενισχύοντας ουσιαστικά το εισόδημα του κτηνοτρόφου και διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του κλάδου.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία και τον υπηρεσιακό μηχανισμό του ΥΠΑΑΤ για την καλή συνεργασία και το ενδιαφέρον που υπέδειξαν, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια παρουσιάστηκαν και να εγκριθεί η επένδυση.
Σε κάθε περίπτωση η ΕΑΣ Αγρινίου προχωρά στην υλοποίηση της επένδυσης, η οποία θα αλλάξει οριστικά τα δεδομένα στην κτηνοτροφία της Αιτωλ/νίας και την τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου