Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Κώστας Μπαμπούρης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΣΤΑΚΟΥ
τι δηλωνει ο κ.Στάικος...........Είναι γνωστό, πως ο Δήμαρχος Αστακού κάνει πάντα φασαρία για να τον προσέξουμε. Με παρεμβάσεις του στα μέσα ενημέρωσης προσπαθεί να εντυπωσιάσει και να παραμείνει στην επικαιρότητα. Ο πολιτικός μου πολιτισμός, το ήθος μου και η καταγωγή μου, δεν μου επιτρέπουν να κατεβώ στο επίπεδό του, αλλά θα το κάνω γιατί ξεπέρασε τα όρια και το θέμα πλέον είναι προσωπικό. Είναι ευκαιρία να μάθουν, όσοι από τους συνδημότες μας δεν τον ξέρουν, ποιος είναι ο Δήμαρχος Αστακού και ποιος θέλει να διεκδικήσει τη Δημαρχία του νέου Δήμου Ξηρομέρου.
Το φαινόμενο «Στάϊκος» είναι προς διερεύνηση. Δεν θα ασχοληθώ με την ψυχοσύνθεσή του, γιατί είναι θέμα ειδικών. Ούτε με την επαγγελματική του επάρκεια, γιατί κι αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων. Είναι καθήκον μου όμως να ασχοληθώ με τον Δήμαρχο Αστακού, να κάνω κριτική στον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, να αξιολογήσω τις προτεραιότητες στο έργο του και να θέσω τους προβληματισμούς μου για τα οικονομικά του Δήμου. 
Πρώτα απ’ όλα ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι αρνητικό παράδειγμα για όλους τους πολίτες και κυρίως για τη νεολαία του Δήμου. Δεν σέβεται τους θεσμούς, είναι αυταρχικός, δεν συνεργάζεται, τα ξέρει όλα, βρίζει τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους του Δήμου κι όποιον πολίτη τολμήσει να πει τη γνώμη του. Είναι αναξιόπιστος, γιατί, ενώ συμμετείχε στις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίου Δημάρχου από το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, δεν το έκανε. Δηλαδή τριάντα χρόνια που οι «μηχανισμοί», όπως λέει, του ΠΑΣΟΚ τον στηρίζανε ήταν όλα καλά, τώρα καταγγέλλει τους πάντες. Είναι συκοφάντης, γιατί αναφέρεται στο υποτιθέμενο ξενοδοχείο του Λύτρα στη Μύκονο, ενώ γνωρίζει πως αυτός που το είχε γράψει σε μια εφημερίδα, έχει καταδικαστεί. Είναι αχάριστος και δεν σέβεται τους ανθρώπους που τον ανέδειξαν. Προσπαθεί να μειώσει την προσωπικότητά μου, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν, η κοινωνία του Ξηρομέρου γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο Μπαμπούρης. Λυπάμαι που όλα αυτά τα χρόνια στήριξα αυτόν τον άνθρωπο. Πραγματικά αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους συμπολίτες μου για το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί. Είναι ανακόλουθος, γιατί ενώ πήρε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της επένδυσης στο Πλατυγιάλι, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες τα γύρισε και μας λέει ότι επένδυση δεν υπάρχει. Τι μεσολάβησε στο μεταξύ; Το ερώτημα είναι αν χρειάζεται κανείς διδακτορικό για να κάνει όλα αυτά; Όσο για τα παντελόνια, τα φοράει για να μην κρυώνει. Τα έχει κατεβάσει πολλές φορές.
Σε ότι αφορά το έργο του για το οποίο επαίρεται, μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου θα απομυθοποιηθεί. Προκαλεί όμως εντύπωση γιατί δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον Αστακό, την έδρα του Δήμου. Λες και τον μισεί, λες και μισεί την ιστορία του και την κουλτούρα του. Τι έκανε για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του Αστακού; Έρχονται τα τουριστικά σκάφη και φεύγουν, γιατί δεν βρίσκουν χώρο να δέσουν. Τόσο δύσκολο είναι να διαμορφωθεί πλαζ με ντουζιέρες και αποδυτήρια, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συνδημότες μας από τα γύρο Δημοτικά Διαμερίσματα; Για την χωματερή που καίγεται συνέχεια και γενικά για την καθαριότητα του Δήμου, τι να πει κανείς; Πολλά από τα έργα που εκτελούνται, έχουν υπερβεί κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό, με ευθύνη του Δημάρχου. Όλα στο πόδι, με ελλιπείς μελέτες και κακοτεχνίες.
Επίσης ερωτηματικά εγείρονται με τα οικονομικά του Δήμου. Με ποια διαδικασία πληρώνονται οι διάφοροι συνεργάτες του Δήμου; Πως είναι δυνατόν Δημοτικός Σύμβουλος να εκτελεί έργα στο Δήμο; Γιατί χρέωσε ο Δήμαρχος το Δήμο με δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ; Γιατί ήθελε να ξεπουλήσει την παραλία «Μαραθιάς», την μόνη έκταση που έχει ο Δήμος στην κυριότητά του; Ευτυχώς που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου τον εμπόδισαν κι έτσι απετράπη το ξεπούλημα της περιουσίας του Δήμου.
Εντύπωση προκαλεί η πρόωρη αναφορά του Δημάρχου στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Αποφάσισε να ξεπληρώσει τα γραμμάτια της προηγούμενης τετραετίας και προσπαθεί να πολώσει το κλίμα. Δεν θα τον ακολουθήσει κανένας στον κατήφορο που έχει πάρει.
Ο απερχόμενος, όπως φαίνεται, Δήμαρχος Αστακού, δεν έχει καταλάβει πως η εποχή του πιεσόμετρου τελείωσε, ο λαϊκισμός του δεν πουλάει πλέον και οι θεατρινίστικοι εκβιασμοί του ξεπεράστηκαν. Το μόνο που ξέρει είναι να χυδαιολογεί και να βρίζει. Είναι η τελευταία φορά που μπαίνω στον κόπο να του απαντήσω. Τον αφήνω στη μοναξιά του και στην κρίση των πολιτών.

Απο υην πλευρά του ο κ.Στάικος δηλώνει τα εξής..........
Ο κύριος Μπαμπούρης το 1990 ήταν υποψήφιος Κοινοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό μου στον οποίο εξελέγη , είχαμε δε όπως ομολογούσε άψογη συνεργασία ( με την οποία τον είχα αναδείξει ) και όταν το 2004 μετά από μία επιτυχημένη 8ετία δεν έθεσα υποψηφιότητα , τον στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις για Υποψήφιο Πρόεδρο της Κοινότητας Αστακού , του είχα δώσει και ένα σεβαστό χρηματικό ποσόν , αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί . Με είχε δε για 25 χρόνια οικογενειακό του γιατρό!!!!!!!!!!
Το 2006 όταν ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος και δεν εκλέχθηκε , τον στήριξα

πάλι με όλες μου τις δυνάμεις. Έφθασα στο σημείο να τον καλέσω στην εξέδρα όταν μιλούσα

στους ετεροδημότες στην Αθήνα , να του πιάσω το χέρι , να σηκώσουμε μαζί ψηλά χέρια και να

καλέσω όλους να τον στηρίξουν ( υπάρχουν οι φωτογραφίες ). Επειδή δεν εκλέχθηκε

Νομαρχιακός σύμβουλος του φταίγανε οι άλλοι και μεταξύ αυτών και εγώ . Να λοιπόν ο

πραγματικός αχάριστος . Τότε με έγλυφε και τώρα με βρίζει και με συκοφαντεί .

Αυθεντικός υβριστής και συκοφάντης ο κύριος Μπαμπούρης , έχει ένα κόμπλεξκατωτερότητας απέναντι μου και βγάζει ανά πάσα στιγμή μίσος , κακία και φθόνο προς το πρόσωπο μου , που του έχουν μαυρίσει την ψυχή και είναι δυστυχισμένος και αξιολύπητος και δεν έχει καμιά ελπίδα να λυτρωθεί.Όσο για τα οικονομικά του Δήμου όλοι γνωρίζουν ότι είναι άψογα , γι‘ αυτό και υπάρχει αυτό το μεγάλο έργο . Το δάνειο από την ΕΤΕ με πολύ χαμηλό επιτόκιο το πήραμε ύστερα από πρόταση συμβούλου της αντιπολίτευσης , όταν γινόταν ο αγωγός του βιολογικού μια και υπήρχε εκσκαφή του δρόμου να περάσει και αγωγός της ύδρευσης με πολυαιθυλένιο , με μεγάλο όφελος για τον Δήμο (εάν γινόταν σήμερα από μόνο του το έργο αυτό θα στοίχιζε πάνω από 1.500.000 ευρώ ) , όπως έγινε και στη Αμφιλοχία και έχει απορροφηθεί μόνο το ποσόν των 370. 000 ευρώ και εάν χρειαστεί ποσόν και για τα σφαγεία θα απορροφηθεί και άλλο ποσόν . Ας ρωτήσει ο κύριος Μπαμπούρης τι δάνεια έχει ο Δήμος Αμφιλοχίας που ανέφερα και οι άλλοι Δήμοι και να κάνουμε τις συγκρίσεις και να κάνομε και σύγκριση στο έργο μας . Όσο για έργα που όπως λέει παίρνει Δημοτικός σύμβουλος , ήταν κάποια μικρά ηλεκτρολογικά έργα που πήραν ο ηλεκτρολόγος κύριος Κώστας Δράκας μαζί με τον αδελφό του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης κυρίου Αλέξη Γιώτη . Να πάλι ο αυθεντικός συκοφάντης.Όσο για το ότι δεν ασχολήθηκα καθόλου με τον Αστακό θα πρέπει να είναι κάποιος στραβός ή σχιζοφρενής . αφού εκτός από τον βιολογικό με 7.200.000 ευρώ , τα σφαγεία με 2.80.000 ευρώ, τον αγωγό ύδρευσης με 370.000 , την ανακαίνιση του Δημαρχείου και του Πνευματικού κέντρου με 450.000 ευρώ , την αγορά του Νεοκλασικού με 270.000, τα πλαστικοποιημένα γήπεδα μπάσκετ , βόλεϊ , τένις , 5χ5 με τους προβολείς , που είναι γεμάτα παιδιά μέχρι αργά το βράδυ , ο χλοοτάπηταςστο γήπεδο ποδοσφαίρου , το οποίο είναι επίσης γεμάτο κάθε μέρα από παιδιά , ο αγωγός ομβρίων στο λιμάνι με 40.000 ευρώ , τα πεύκα στο Ρεβελί , το γκαζόν στο πάρκο και στο λιμάνι μαζί με τον φωτισμό της παραλιακής πλατείας και η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του κλειστού αθλητικού κέντρου, το οποίο θα είναι το παλάτι της νεολαίας , με προϋπολογισμό 2.080 .000 ευρώ ( οι εργασίες ξεκίνησαν και συνεχίζονται εντατικά ). Όλα αυτά είναι τίποτα για τον Αστακό ;Τι λέει ο άνθρωπος είναι στα καλά του ; Ή το μίσος και ο φθόνος προς το πρόσωπο μου τον έχουν καταντήσει και δεν ξέρει τι λέει ;Κύριε Λύτρα πιστεύετε και εσείς αυτά που Λέει για μένα ο κύριος Μπαμπούρης ,ότι τα παντελόνια τα φοράω μόνο για να μην κρυώνω και ότι τα έχω κατεβάσει πολλές; Τα εγκρίνετε ή τα αποδοκιμάζετε ; Αυτού του είδους πολιτική αντιπαράθεση πρεσβεύετε ;Ο κύριος Μπαμπούρης πριν το ΠΑΣΟΚ τον διορίσει στο Δημόσιο , όπου για

πολλά χρόνια ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του Σκανδαλίδη και ο μισθός έπεφτε

και αυτός σουλατσάριζε στον Αστακού , ήταν σε ένα καράβι μούτσος και εκείσυνηθίζουν να μιλούν έτσι.Κωστάκη Λίγη υπομονή και ο Νοέμβρης που κάνει κρύο έφθασε και θα δούμε ποιοι φοράνε τα παντελόνια για να μην κρυώνουν.Ο Δήμαρχος Αστακούdr Παναγιώτης Στάικος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου