Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Η αντιδημοκρατική λειτουργία του κ. Νομάρχη , έτσι όπως εκφράζεται στην λειτουργία του Νομαρχιακού Συμβουλίου , προφανώς είναι εφαρμογή της Κυβερνητικής Πολιτικής στον τομέα του θεσμού λαϊκής εκπροσώπησης πλειοψηφία της Νομαρχιακής επιτροπής της 20ης Ιουλίου 2010.
Συγκεκριμένα τότε παρουσιάζονταν χρέος ύψους 12 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου και το οποίο ως δια μαγείας εξαφανίστηκε στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο . 
Αυτό αποτελεί σαφή παραποίηση των στοιχείων που ένα όργανο του Ν.Σ. (όπως είναι η Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών) είχε εγκρίνει με την πλειοψηφία των μελών της παράταξης του.
Η Εκτίμηση της Ν.Α.Σ. είναι ότι ως το τέλος του 2010 το χρέος θα ανέρχεται σε 17 εκ. Ευρώ περίπου.
Αυτό έχει τονιστεί επανειλημμένως στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου από την πλευρά μας.
Το χρέος αυτό προέρχεται :
- Ποσό 13 εκατ. Περίπου από την υλοποίηση του προγράμματος έργων και μελετών.
- Ποσό 2 εκατ. Ευρώ από αναθέσεις που έχει κάνει ο κ. Νομάρχης και δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
- Ποσό 2 εκ. περίπου από αναθέσεις της περιόδου του κ. Σταμάτη .
Σε αυτά αν προστεθούν πιθανά δικαστικά έξοδα για εκκρεμείς δίκες που είναι σε εξέλιξη , το ποσό θα υπερβεί τα 17 εκ. Ευρώ.
Η Ν.Α.Σ. προτίθεται να ζητήσει άμεσα , κατάσταση εκκρεμών δικών και για ποιες αυτές η.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα στο θέμα τροποποίησης του προγράμματος έργων και μελετών , παρουσιάστηκε πρόγραμμα που καμία σχέση δεν είχε με το πρόγραμμα που είχε εγκρίνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση . έχει ζητήσει αναβολή και για ποιους λόγους..Γιώργος Β. Σολτάτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου