Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ...........
Την χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. των έργων: «Προσθήκη κατ’ επέκταση νέας πτέρυγας δύο ορόφων Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» προϋπολογισμού 2.087.550 €, «Βελτίωση υποδομών Παπαστρατείων εκπαιδευτηρίων Αγρινίου» προϋπολογισμού 1.184.967 € και «Ανακατασκευή δαπέδων Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων Αγρινίου» προϋπολογισμού 265.935€, αποφάσισε χθες (Τετάρτη Με την απόφαση αυτή εξασφαλίζεται η ομαλή χρηματοδότηση και η αποπληρωμή των πιο πάνω έργων το φυσικό αντικείμενο των οποίων βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνεται ο συντονιστικός ρόλος της Νομαρχίας στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στο νομό.Στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίσθηκε, ακόμη, η ένταξη στο Ετήσιο Νομαρχιακό Πρόγραμμα Έργων που χρηματοδοτείται από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), έργο με αντικείμενο τη σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης και ανάδειξης της περιοχής των τεχνητών λιμνών, των φραγμάτων ανάντι στο φράγμα των Κρεμαστών έως τις εκβολές του Αχελώου.
28 Ιουλίου 2010) η συντριπτική πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας.
Στόχος της μελέτης είναι η ολοκληρωμένη παρέμβαση με έργα και δράσεις που θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής ενώ θα αποτελούν πρότυπο για αξιοποίηση ανάλογων περιοχών.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 420.000€ και η χρηματοδότησή της εξασφαλίσθηκε από πόρους της Δ.Ε.Η. στα πλαίσια της εφαρμογής των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των τριών υδροηλεκτρικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου