Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΄΄ Γιορτές Καλοκαιριού 2010΄΄ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση«O ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 ώρα 9.30 μ.μμ στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου... 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Δημοτικός Κινηματογράφος «Ελληνίς»
Τηλ.: 26410 55655, 26410 44345
Ώρες: 20.00 – 22.00 καθημερινά






Ο Δημοτικός κινηματογράφος «ΕΛΛΗΝΙΣ» στα πλαίσια του καλοκαιριού 2010 θα προβάλει από 1η έως και 7 Ιουλίου την ταινία SEX AD THE CITY σε σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ. Παίζουν Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατραλ, Σίνθια Νίξον και Κριστιν Ντέιβις. Ώρα προβολής 9.30 μ.μ.


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΄΄ Γιορτές Καλοκαιριού 2010΄΄ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση Κάρμεν Ρουγγέρη ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Το Παραμύθι Των Παραμυθιών την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010 ώρα 9.30 μ.μμ στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου.Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου, όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της.Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα, θα ζωντανέψουν πάνω στη σκηνή σε μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, με πλούσια σκηνικά, εκπληκτικά κοστούμια και με την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη. Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Συγχρόνως, με αυτό το έργο, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εμπεδώσουν την πλούσια κληρονομιά της ιστορίας και της μυθολογίας μας


Ο Δήμος Στράτου, οι εκδόσεις «Γέφυρα», ο Χορευτικός Όμιλος Λεπενούς «Ο Κατσαντώνης» και ο Σύλλογος Λεπενιωτών Αθήνας θα παρουσιάσουν τα βιβλία «Κλεφταρματωλοί και αγωνιστές της Λεπενούς -Βάλτου κατά την Τουρκοκρατία» και «Κατσαντωναίοι», του Ταξιάρχη Λ. Βλαχοδήμου (Λεπενιώτη) την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010 , 8.30 μ.μ., μετά τον Εσπερινό στο μοναστήρι Παναγίας Βλαχέρνας Λεπενούς.


Φύση και Παράδοση συνδέονται αρμονικά στην εκδήλωση «Πυληνίων Πομενικός Βίος» που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πυλήνης, την Κυριακή 4 Ιουλίου από τις 10.00 π.μ. στα Ρουπάκια, στη Στύλια. Σκηνές και δρώμενα της ποιμενικής ζωής αναβιώνουν στο βαθύσκιωτο δρυόδασος. Η πορεία των κτηνοτρόφων από τα χειμαδιά στα ξεκαλοκαίρια με τα ζώα και τ’ άλογα να κουβαλούν τα αναγκαία, οι «ταράτσες» με όλα τα ποιμενικά σκεύη, το φίλεμα των ξένων, τα παραδοσιακά τραγούδια και ο χορός προβάλλουν και δυναμώνουν τους δεσμούς με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη γυναίκα της ποιμενικής ζωής. Η αγρότισσα γυναίκα γίνεται φορέας ζωής και παράδοσης με την καθημερινή της δράση. Στο σπίτι, στο χωράφι, στη στάνη δουλεύει, δημιουργεί και προσφέρει. Οργώνει, σκάβει και σπέρνει, σκαλίζει και ποτίζει, θερίζει κι αλωνίζει, τραβάει κοσσιά, ζαλώνεται καυσόξυλα και νερό στη βαρέλα, πάει τ’ άλεσμα στο μύλο, αρμέγει τα ζωντανά, πλένει τα μαλλιά, τα ξαίνει και τα λαναρίζει, τα γνέθει και τον αργαλειό χτυπά. Υμνεί κι υφαίνει τη ζωή και την παράδοση με το νανούρισμα, το παραμύθι, το τραγούδι και το μοιρολόι, ως μάνα, ως σύντροφος, ως γιαγιά, από τη γέννα ως το θάνατο.Μια εποχή που φεύγει, ξαναζωντανεύει στην Πυλήνη με την εκδήλωση «Πυληνίων ποιμενικός βίος». Οι παλιότεροι συγκινούνται και οι νεώτεροι ανταμώνουν με την αυθεντική ποιμενική ζωή που είναι γεμάτη χρώματα και ζεστασιά και έτσι σμιλεύουν στην ψυχή τους την ταυτότητα και την παράδοση του τόπου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου