Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Ξεχωριστή βραδιά στην πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Πρεμιέρα στην Επίδαυρο με τους «Ιππείς»
Πρεμιέρα στα φετινά Επιδαύρια την Παρασκευή 2 Ιουλίου με τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, τη νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και της Θεατρικής Διαδρομής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Με πρωταγωνιστές τον βετεράνο της Επιδαύρου Γιώργο Αρμένη στο ρόλο του Παφλαγόνα και τον Παύλο Χαϊκάλη να ερμηνεύει τον Αλλαντοπώλη στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχαίο θέατρο, η παράσταση σκηνοθετημένη από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου Βασίλη Νικολαΐδη, προκάλεσε μέσα από τη σάτιρα, το γέλιο των θεατών που διέκοψαν πολλές φορές τη ροή με το ζεστό τους χειροκρότημα.

Με παρεμβάσεις καίριες χωρίς υπερβολές, με χιούμορ αλλά χωρίς ακρότητες, το έργο του Αριστοφάνη, αν και όχι από τα δημοφιλέστερα, αναδείχτηκε σημερινό και επίκαιρο.
Οι θεατές (4.500 την Παρασκευή και 7.000 το Σάββατο) παρακολούθησαν μια παράσταση σκηνοθετημένη με μέτρο και ακρίβεια, που αξιοποίησε την εμπειρία και τη δυναμική των ηθοποιών καταλήγοντας σε ευφρόσυνες όσο και απολαυστικές σκηνές.Τόσο ο Παύλος Χαϊκάλης όσο και ο Γιώργος Αρμένης καταχειροκροτήθηκαν για τις ερμηνείες τους, όπως και ο Δήμος του Γιάννη Κοτσαρίνη, όσο και η...φαντεζί Ειρήνη του Μανώλη Θεοδωράκη, και ο εξαιρετικά δουλεμένος χορός των Ιππέων.Μετά την παράσταση ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ.Παύλος Μοσχολιός δήλωσε τα εξής: «Με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του έπαιξε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και τη Θεατρική Διαδρομή, παρακολουθήσαμε μια εκπληκτική παράσταση τους Ιππείς του Αριστοφάνη, με συντελεστές οι οποίοι έδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η παράσταση αυτή σ΄ αυτόν εδώ τον ιερό και ιστορικό χώρο αποτελεί την καλύτερη συνέχεια στη μεγάλη ιστορία που έχει το Θέατρο της πόλης μας, ένα από τα πρώτα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε σε μια δύσκολη περίοδο, όπου πραγματικά ο πολιτισμός πρέπει να μείνει ψηλά στη συνείδηση του πολίτη. Στην κατεύθυνση αυτή εμείς θα απαιτούμε διαρκώς από την κεντρική εξουσία να στηρίζεται η προσπάθειά μας. Το έργο ήταν εκπληκτικό και ο πολιτικός λόγος του μεγάλου μας ποιητή, μπορώ να πω ότι ταιριάζει στη σημερινή πραγματικότητα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και σκηνοθέτη κ. Βασίλη Νικολαΐδη. Αυτή η παράσταση μπορεί να αποτελέσει την αρχή σε μια συνέχεια που μπορεί και πρέπει να έχει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από δω και στο εξής».Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο βουλευτής Γιάννης Βούρος, η Ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά με τον εκδότη του Κόσμου του Επενδυτή κ. Νίκο Φελέκη,ο βουλευτής Αιτωλ/νίας Πάνος Κουρουμπλής,ο Δήμαρχος Οινιαδών κ.Αλετράς, ο Διονύσης Σαββόπουλος,ο Νικήτας Τσακίρογλου με τη Χρυσούλα Διαβάτη, ο Γιώργος Κιμούλης,ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης,η Ευγγελία Μουμούρη,η Τάνια Τρύπη Χρήστος Λούλης, Κατερίνα Θάνουκ.ά.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία θεατών από την Αθήνα που έλκουν την καταγωγής από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας και ιδιαίτερα την δεύτερη ημέρα της παράστασης μιας και αυτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ημέρα αργίας για πολύ κόσμο.
Να υπενθυμίσουμε στους φίλους του θεάτρου μας ότι η παράσταση «Ιππείς» θα παρουσιαστεί στις 24 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών και στις 28 και 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Αγρινίου. Οι «Ιππείς» ξεκίνησαν με επιτυχία το καλοκαιρινό τους ταξίδι στα μεγάλα θέατρα της χώρας και όπως δείχνουν τα πράγματα η φετινή συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου θα είναι μια από τις μεγάλες επιτυχίες της σεζόν.


Χορηγός Ίδρυμα Παπαπαστράτου


Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου