Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
Με δεδομένο το ενδιαφέρον μου για την τύχη του τόπου μου και με στόχους την ανάσχεση της καταστροφικής πορείας της πόλης του Μεσολογγίου και τη δημιουργία ενός ισχυρού νέου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ανέλαβα πρωτοβουλίες.Απευθύνθηκα με πρόταση αρχών και βασικών επιδιώξεων, τόσο στις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις όσο και στους συνδημότες μου, εκφράζοντας και τις απόψεις συνεργατών μου.Στην προσπάθεια μας αυτή ζητήσαμε υποστήριξη από πολίτες και δυνάμεις του ευρύτερου πολιτικού φάσματος ώστε να δομηθεί μια νέα συλλογικότητα μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών φορέων την οποία ο τόπος σήμερα την έχει ανάγκη όσο ποτέ.




Κεντρικές μας επιδιώξεις είναι :Ο εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου με παράλληλη ανάδειξη των δημιουργικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών.Η ανάπτυξη στρατηγικής και σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης, τη διαχείριση των επιπτώσεών της και την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.Η μεταρρύθμιση παντού ώστε να αναδειχθούν νέες πολιτικές και νέα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν την ανάπτυξη του τόπου.Η στήριξη και αξιοποίηση των θεσμών που εισάγει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» για την ουσιαστική αυτοδιοικητική αλλαγή η οποία θα φέρει τις τοπικές δυνάμεις στο επίκεντρο της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης αλλά και θα συμβάλει στην διοικητική ανασυγκρότηση της πολιτείας.Η πρότασή μας αποτελεί την προγραμματική βάση μιας πλατιάς συσπείρωσης Πολιτών και πολιτικών δυνάμεων η οποία θα εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες και επιδιώξεις των τοπικών κοινωνιών και όχι μικροκομματικά συμφέροντα. Αυτές οι διαδικασίες δεν χρειάζονται χρίσματα .Η κοινωνία έχει ανάγκη συνένωσης των δυνάμεών της δημιουργώντας πρωτοβουλίες κινηματικού χαρακτήρα τοπικής εμβέλειας όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Η «κατάσταση στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου» το επιβάλλει. Οι δυνάμεις οι οποίες θα ηγηθούν μιας τέτοιας κίνησης πρέπει να εμπνέουν όλους για προσφορά , να μην αμφισβητούνται για οποιοδήποτε λόγο, να μη θεωρούνται εμπόδιο για την εξέλιξη κανενός στελέχους και πάνω απ’ όλα να εγγυώνται ,στη βάση προγραμματικών επιδιώξεων,την πολιτική και όχι μικροπολιτική λειτουργία του νέου δήμου.


Μόνο έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος να μπει η τοπική κοινωνία σε σκοτεινή περίοδο εξαρτήσεων μέσω «εξυπηρετήσεων» και άλλων συναλλαγών πελατειακού τύπου… που ίσως δυστυχώς οδηγούμαστε .


Τέτοιες Δυνάμεις , χωρίς κανένα χρίσμα , απευθύνονται στην κοινωνία την οποία υπηρετούν και στηρίζονται πρώτα από αυτή.


Τα οργανωμένα κόμματα θα στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες φέρνουν νέες δυνάμεις στο προσκήνιο και δρουν για το συμφέρον της κοινωνίας.


Έτσι θα επιτευχθεί η υψηλότερη δυνατή συμπαράταξη υγιών και ανανεωτικών δυνάμεων οι οποίες θα εξυγιάνουν τη λειτουργία του δήμου , θα τον καταστήσουν βάθρο της δημοκρατίας και θα τον οδηγήσουν στην ανάπτυξη με δημοκρατικό προγραμματισμό. Δηλαδή θα του δώσουν το ρόλο που του αναλογεί στη νέα διοικητική δομή της χώρας .


Υπηρετούμε την κοινωνία και θα την υπηρετήσουμε απ’ όποια θέση και όποτε ζητηθεί .


Δεν επιθυμώ χρίσμα οργανωμένου κόμματος σ’ αυτή την προσπάθεια, ως εκ τούτου δεν


θα συμμετάσχω σε καμία διαδικασία απονομής.






ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου