Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΤΑΤΟΥ
Επειδή πρέπει να καταλυθεί το τελευταίο Ναπολεόντειο Κράτος στην Ευρώπη και η Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη ……..»
Αυτά αναφέρει σε άρθρο δέκα γραμμών ο κ. Νομάρχης για το θέμα του Καλλικράτη.
Εμείς λέμε (και είμαστε πολλοί), ότι τα Ναπολεόντεια Κράτη δημιουργούνται ,αφενός μεν από Νόμους που οι Κυβερνήσεις κάνουν και αφετέρου, από πολιτικούς άρχοντες που έχουν νοοτροπία Ναπολέοντα και στηρίζονται στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που αυτοί λένε.
Πού ήταν ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ όταν οι Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. οικοδομούσαν το Ναπολεόντιο Κράτος θέτοντας σταδιακά τον Λαό στο Περιθώριο, με πειράματα τύπου Καποδίστρια;Έπειτα άρθρα για παρόμοια θέματα μπορούν και πρέπει να γράφουν πολίτες που δεν έχουν βήμα να εκφραστούν, σε όργανα πολιτικά που θεσμικά υπάρχουν, είτε γιατί δεν εκλέχτηκαν, είτε γιατί για προσωπικούς λόγους δεν συμμετείχαν σε εκλογικές διαδικασίες...Οι εκλεγμένοι άρχοντες για τόσο σοβαρά θέματα τοποθετούνται στα πολιτικά όργανα που συμμετέχουν και πάνω από όλα με ευθύνη, αν σέβονται τα όργανα και αν, μέσω αυτών υπηρετούν το λαό.Εν προκειμένω ο κ. Νομάρχης αντί για ένα αρθράκι, είχε υποχρέωση να φέρει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, (όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί) και εκεί θα είχε όλη την άνεση να τοποθετηθεί σε αυτό το σοβαρό θέμα και όχι με αρθράκια να ψελλίζει.Αυτό όμως για να το κάνει, θα έπρεπε να πιστεύει στο θεσμό (της Συμμετοχής των πολιτών) και να τον υπηρετεί και όχι να τον υπονομεύει με κάθε τρόπο.
Αυτό φάνηκε καθαρά και με την ανακοίνωση με Δελτίο Τύπου του ιστορικού γεγονότος της συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τον κ. Κατσούλη στις γιορτές του Κλήδονα στην Πτολεμαΐδα και της σιωπής στο ασήμαντο γεγονός της παραίτησης του κ. Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου.Δεν θεώρησε ούτε καν αναγκαίο να ενημερώσει τουλάχιστον τους επικεφαλής των Παρατάξεων που συμμετέχουν.Αλήθεια ο κ. Γαλαζούλας πότε θα καλέσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο όπως από το Νόμο έχει υποχρέωση ; Θα αφήσει να περάσει ο Μήνας; Αλήθεια τι φοβούνται;Ποια λοιπόν είναι ή Ναπολεόντεια τακτική και ποιοι υπηρετούν και δομούν το Ναπολεόντειο Κράτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου