Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Πάτρα: Και επίσημα τίτλοι τέλους για τον Α. Φούρα
Στο «αντιφουρικό» μέτωπο το οποίο επιχειρείται να δημιουργηθεί στην Πάτρα αλλά και στην γενικότερη αρνητική πολιτική συγκυρία απέδωσε την απόφαση του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, όπως είχε προαναγγείλει η αυτοδιοίκηση gr, ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Φούρα είναι το εξής:
«Mετά από μακρά και βασανιστική περίοδο αναζήτησης και προβληματισμού κατέληξα στην απόφαση να μην είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.
Για την απόφασή μου αυτή ήδη ενημέρωσα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.
Οφείλω, όμως, να απευθυνθώ ανοιχτά και δημόσια στην τοπική κοινωνία και να μιλήσω για τους λόγους αυτής μου της απόφασης.
Η γενικότερη πολιτική συγκυρία παίρνει ολοένα και πιο αρνητικά χαρακτηριστικά.  
Σε σημείο, μάλιστα, που να τίθενται σε αμφισβήτηση βασικές αρχές και αξίες τις οποίες ως πολιτικός υπηρέτησα σε όλη μου τη ζωή.
Επί πλέον οι εξελίξεις αυτές περιέχουν αγώνες για επιστροφή σε βασικές αξίες μας.
Διεκδίκησα το αξίωμα του δημάρχου σε μια φάση της ζωής μου, αφού προηγουμένως είχα διανύσει μακρά πολιτική διαδρομή, πλούσια σε επιτεύγματα και αξιώματα, χάρη στην εμπιστοσύνη και στην υποστήριξη των συμπολιτών μου.
Και είναι φανερό ότι στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν μπήκαν οι βάσεις για την Πάτρα του μέλλοντος.
Μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας η πόλη απέκτησε ξανά το δικαίωμα να οραματίζεται το νέο ρόλο της ως το τρίτο αστικό κέντρο της χώρας.
Διεκδικήσεις δεκαετιών, όπως η απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου, αιτήματα της πόλης, όπως ο τερματισμός του σκανδάλου με το κλειστό Παμπελοποννησιακό Στάδιο, μια σειρά από μεγάλες παρεμβάσεις στον κοινωνικό, στον πολιτιστικό τομέα, στον τομέα των έργων και των αναπλάσεων, στην εικόνα της πόλης, η μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης και ενίσχυσης των Υπηρεσιών Καθαριότητας και μαζί η πλήρης ωρίμανση για το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Φλόκα, η αναμόρφωση της Πλαζ, η θεαματική βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης και μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών σε θεσμικό επίπεδο, αποτελούν μια γόνιμη παρακαταθήκη για το μέλλον και τη στέρεη βάση για την Πάτρα του αύριο.
Το μόνο που θέλησα ως δήμαρχος ήταν να υπηρετήσω την πόλη και αυτό προσπάθησα να κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Και ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι πλούσιος.
Η Πάτρα έκανε βήματα μπροστά και αυτό με κάνει να νιώθω περήφανος.
Ωστόσο ορισμένες αρνητικές τοπικές νοοτροπίες, κάποιες μίζερες καταστάσεις αλλά και πυκνά φίλια πυρά, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω.
Αλλά, έπ' αυτών θα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε αναλυτικά στο επόμενο διάστημα.
Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές δεν μπορεί να είναι ένα περίεργο δημοψήφισμα ανάμεσα στους υποστηρικτές μου και στο λεγόμενο "αντιφουρικό μέτωπο".
Κάτι τέτοιο θα έβλαπτε σοβαρά την πόλη και το δήμο.
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου διατηρώντας παράλληλα την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι εκείνοι που θα αναλάβουν τη διοίκηση της πόλης από την 1-1-2011 θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υλοποίηση των οραμάτων της Πάτρας.
Έως τότε η δημοτική μας αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες της Πάτρας, θα εξακολουθήσει να μάχεται με τα προβλήματα της πόλης και να προωθεί τις διεκδικήσεις της.»
Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ με την προαναγγελία της αποχώρησης Φούρα κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7319

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου