Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Η εξέλιξη των μεγάλων δημοσίων έργων υποδομής και οι επιπτώσεις τους στην αναπτυξιακή δυναμική της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού με τον κ. Γιάννη Μαγκριώτη, Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος στα πλαίσια περιοδείας του στο Νομό επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή ( 2 Ιουλίου 2010) το Δημαρχείο Αγρινίου.


Ο κ. Μοσχολιός ευχαρίστησε τον κ. Μαγκριώτη για την επίσκεψή του στο Δήμο Αγρινίου και μεταξύ άλλων, έθεσε υπόψη του υφυπουργού την οδική σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό στον κόμβο του Αγγελοκάστρου τονίζοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση της εθνικής οδού από το Αγρίνιο μέχρι τη σύνδεσή του με την Ιόνια Οδό, δηλαδή στα τμήματα Αγρίνιο – Κουβαρά και Αγρίνιο – Κεφαλόβρυσο, όπου αναπτύσσεται μεγάλος αριθμός εμπορικών δραστηριοτήτων και επεσήμανε, επίσης, την καθυστέρηση κατασκευής του Δυτικού Άξονα, λόγω της μη ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής του διαγώνιου άξονα Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία, ο οποίος θα συμβάλλει τα μέγιστα στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στην αναβάθμιση του οδικού άξονα Αγρινίου-Θέρμου και ιδιαίτερα στο τμήμα που περιλαμβάνει τη γέφυρα Ερμίτσας, η οποία είναι παλαιάς κατασκευής και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την ταυτόχρονη κίνηση δύο οχημάτων.
Τέλος, εξέφρασε την αντίθεση του Δήμου Αγρινίου στην εκτροπή του Αχελώου, γιατί πρόκειται για ένα έργο που στερεί πλουτοπαραγωγικούς πόρους από την περιοχή μας και ταυτόχρονα ισοδυναμεί με έγκλημα κατά του περιβάλλοντος.
O κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία υποδομών στη Δυτική Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι παρά την οικονομική κρίση θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής στην περιοχή. Τέλος, χαρακτήρισε καθοριστική τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πόρους μέσα από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή αυτού του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου