Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ Ο Γ.ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, συνεχίζει τη διήμερη περιοδεία στη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία, όπου έχει προγραμματισμένες συνεργασίες με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και επισκέψεις σε έργα αναπτυξιακών υποδομών της Περιφέρειας.Ο κ. Μαγκριώτης, μαζί το Βουλευτή της Λευκάδας, Σπύρο Μαργιέλη, με τη Γενική Διευθύντρια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Όλγα Ρίζου και το Νομάρχη Λευκάδας Κώστα Αραβανή επισκέφθηκαν το χώρο που έχει προταθεί για την κατασκευή της υποθαλάσσιας σύνδεσης της Λευκάδας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις Εργατικές Κατοικίες Σεισμοπλήκτων, παρουσία και του Δημάρχου Λευκάδας Βασίλη Φέτση.Το απόγευμα, σε σύσκεψη με τους παραπάνω, καθώς και εκπροσώπους φορέων του Νομού Λευκάδας, στη Νομαρχία, συζήτησε για τις αναπτυξιακές υποδομές του νησιού.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαγκριώτης, μεταξύ άλλων τόνισε:«Η Λευκάδα είναι ένας από τους σημαντικούς πόλους τουριστικής έλξης των Ιονίων Νήσων και για αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας, η ανάπτυξη της περιοχής με την ενίσχυση και την κατασκευή δημόσιων υποδομών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εντάσσονται τα δυο έργα:

α) η σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα «Αμβρακία-Άκτιο» και την Ιόνια Οδό και

β) η υποθαλάσσια ζεύξη του οδικού άξονα με την πόλη της Λευκάδας.

Παρότι τα έργα αυτά είναι αναγκαία από χρόνια, και παρ’ όλες τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της απελθούσας κυβέρνησης, δυστυχώς, ούτε μελετητικά ώριμα είναι σήμερα, και πολύ περισσότερο, δεν διασφαλίστηκε η συνολική χρηματοδότηση τους στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Για αυτό, με παρεμβάσεις και επιλογές, επιταχύναμε τη μελετητική ωρίμανσή τους και πήραμε τις αναγκαίες αποφάσεις για τη δημοπράτησή τους.

Πιστεύω, πως στις αρχές του 2011, θα είμαστε έτοιμοι για τη δημοπράτηση του οδικού άξονα σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα «Αμβρακία-Άκτιο» και την Ιόνια Οδό. Την υποθαλάσσια ζεύξη, με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων, σχεδιάζουμε να την κατασκευάσουμε με το καθεστώς της σύμβασης παραχώρησης.

Επιπλέον, στην πόλη της Λευκάδας προβλέπονται σημαντικά έργα, όπως η διαπλάτυνση του διαύλου της Λευκάδας, ο εγκάρσιος οδικός άξονας του νησιού, η περιφερειακή της πόλης της Λευκάδας και η αποπεράτωση του θεάτρου του νησιού, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του.

Επίσης, το έργο αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών του Δήμου Ελλομένου, βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης ως έργο γέφυρα.

Τα έργα αυτά, προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και τα Τομεακά Προγράμματα των αρμόδιων Υπουργείων».Αναφερόμενος στις σεισμόπληκτες εργατικές κατοικίες τις οποίες επισκέφθηκε, ο Υφυπουργός δήλωσε:

«Τα έργα για την κατασκευή των εργατικών κατοικιών, που επλήγησαν από το σεισμό του 2003, παρουσίασαν σημαντικές αποκλίσεις από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Πιστεύω, ότι η σημερινή δέσμευση των υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και του κατασκευαστή ότι θα τις παραδώσει στους δικαιούχους μέχρι τέλους Ιουλίου, θα επιβεβαιωθεί. Οι οικογένειες είναι αρκετά ταλαιπωρημένες και δεν μπορούν να περιμένουν κι άλλο. Κατασκευάζονται 84 διαμερίσματα, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με δαπάνη 6 εκατ. ευρώ».

Ο Υφυπουργός επίσκεφτηκε το έργο του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία στη περιοχή της Βόνιτσας. Ενώ αυτή την ώρα πραγματοποεί επίσκεψη στο Φράγμα Αχυρών. Το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής…

13:00 Επίσκεψη στα έργα οδικής ασφάλειας στο Αγρίνιο.

14:00 Επίσκεψη στη σήραγγα Αγ. Ηλία.

15:00 Μετάβαση στο Μεσολόγγι, για σύσκεψη με Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Νομάρχη, Δημάρχους και εκπροσώπους φορέων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους Δημοσιογράφους.

16:30 Επίσκεψη σε εργοτάξια της Ιόνιας Οδού στο τμήμα Μεσολόγγι-Αντίρριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου