Ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με αρμοδιότητες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλου. Ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι η από 31.5.2010 αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, από το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας, (λόγω αδικαιολόγητης περικοπής συνταγών από το ταμείο), σε συνάρτηση με τον μη ορισμό ελεγκτών ιατρών και με το πάγιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο ΕΤΑΑ Αγρινίου, έχει προκαλέσει μία εκρηκτική κατάσταση για τους μηχανικούς της περιοχής, που έχουν περιέλθει σε δυσχερέστατη θέση.
Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι η Διεύθυνση Υγειονομικού του
ΕΤΑΑ (προς αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος) υπέβαλε αίτηση προς το ΑΣΕΠ για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με ιατρούς και οδοντιάτρους, συνολικού αριθμού 106 ελεγκτών ιατρών με διάρκεια έργου 12 έως 18 μήνες, προς διάθεση του Ταμείου, η οποία εγκρίθηκε με το 3263/4.2.2010 έγγραφο του ΑΣΕΠ. Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η έγκριση της δαπάνης αυτής, παρόλο που βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και έχει εγκριθεί και υπογραφεί από τον ΑΣΕΠ, το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τη ΓΓΚΑ. Επιπλέον έχει υπογραφεί και από τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ό! τι, σύμφωνα με έγγραφο του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Μηχανικών και Ε.Δ.Ε., η έγκριση της παραπάνω δαπάνης βρίσκεται στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Πάγκαλου.
Με βάση όλα τα παραπάνω ο κ. Καραγκούνης κατέληξε ρωτώντας τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για ποιο λόγο καθυστερεί την έγκριση της παραπάνω δαπάνης, ιδίως από την στιγμή που η καθυστέρηση πρόσληψης ελεγκτών ιατρών προκαλεί αναντίρρητα :
1. Αδυναμία ελέγχου των φαρμακευτικών δαπανών.
2. Αδυναμία πρωτογενούς ελέγχου (έλεγχος εισαγωγών και εξετάσεων σε νοσοκομεία και κλινικές από ελεγκτές ιατρούς) και δευτερογενούς ελέγχου (επαλήθευσης) στα τιμολόγια των δαπανών.
3. Αδυναμία ελέγχου εγκρίσεων συνταγών άνω των 150 ?.
4. Έντονες διαμαρτυρίες και αποστολή εξωδίκων από ασφαλισμένους και συλλόγους ασφαλισμένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου