Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μάριος Σαλμάς "κατέθεσε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σειρά ερωτήσεων"
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς, κατέθεσε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σειρά ερωτήσεων προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη.

Προκειμένου να διαμορφωθεί μία σωστή εικόνα για τα
οικονομικά των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ο κ. Σαλμάς ρωτά την κ. Υπουργό για τις οικονομικές οφειλές των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης προς τα νοσοκομεία και τους προμηθευτές και ζητά διευκρινίσεις από πλευράς Υπουργείου για το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης των ταμείων. Αναφερόμενος στην σημασία που έχει ο περιορισμός της παραπάνω δαπάνης για την οικονομία, ζητά να μάθει εάν έχουν επωφεληθεί οι ΦΚΑ από οποιαδήποτε έκπτωση από τις φαρμακευτικές εταιρείες κατά την διάρκεια διακύβερνησης του τελευταίου ενδεκαμήνου από το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, με την μορφή ερώτησης που κατέθεσε, ο κ Σαλμάς ρωτά για την πορεία του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που έχει εξαγγελθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και αν θα ισχύσει το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες με την μορφή που παρουσιάστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου