Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Συστράτευση και... αποστράτευση

Στ. Λουκόπουλος: Φιάσκο το χρίσμα
Χωρίς αναφορές σχετικά με το χρίσμα, αλλά με έμφαση στη διαφάνεια και αξιοκρατία ως προς τον τρόπο διοίκησης, ο Γιάννης Νταουσάνης, με ανακοίνωσή του, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν ισότιμα στην προσπάθεια αυτή. Οι συνδιεκδικητές για το χρίσμα δεν αφήνουν περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών: Στ. Λουκόπουλος: Φιάσκο το χρίσμα. Δημ. Κωνσταντόπουλος: Καλή επιτυχία, αλλά θα απέχουμε. Κ. Κανέλλος: Δεν ακολουθώ την καταστροφική πορεία. Ναυπακτία press
Επιστολη Λουκόπουλου

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι,
Υπέβαλα τον εαυτό μου στη διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίου για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στη Ναύπακτο.
Για λόγους που δεν είναι του παρόντος να κατατεθούν, είναι πλέον πασιφανές πως η διαδικασία αυτή κατέληξε σε φιάσκο. Αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την επιτροπή και τα τοπικά και περιφερειακά όργανα του κόμματος, όσο και εμάς τους υποψηφίους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τρεις εκ των πέντε υποψηφίων αποχώρησαν από τη διαδικασία, με καταγγελίες.Με τις πιο πάνω διαπιστώσεις, με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενος τον εαυτό μου, είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι το χρίσμα υποψηφίου στο Δήμο Ναυπακτίας, είναι άνευ ουσιαστικής αξίας πλέον. Σε απλά ελληνικά, η εκλογή Δημάρχου στο Δήμο με στήριξη του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον αδύνατη.
Επειδή όμως μου φαίνεται αδιανόητο για το ΠΑΣΟΚ (που κατέγραψε στις τελευταίες εθνικές εκλογές ποσοστό 50% στο Δήμο Ναυπακτίας), να βρεθεί άνευ υποψηφίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η πρότασή μου, με όποια αξία έχει, είναι να χρισθεί άμεσα υποψήφιος και μάλιστα τρίτο πρόσωπο, πέρα από τους υποψήφιους, που άλλωστε ενώπιόν σας αντάλλαξαν μεταξύ τους τόσα και τόσα απαξιωτικά επίθετα. Εξυπακούεται πως αυτό το τρίτο πρόσωπο, δεν θα πρέπει να είναι επίσης συνεργάτης ή στενός πολιτικός φίλος ενός εκ των υποψηφίων, γιατί τότε το αποτέλεσμα θα’ ναι το ίδιο.
Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, θα μπορούσα να αναφέρω τέσσερα πρόσωπα με την πιο κάτω σειρά προτεραιότητας:
1. Φώτης Αρβανίτης:
Άνθρωπος αυτοδημιούργητος (από εργαζόμενος σε υπεραστικό λεωφορείο αξιώθηκε να γίνει Βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ). Δυναμικός, επιχειρηματίας με οικοδομικές και άλλες δραστηριότητες στην περιοχή, με πολλούς φίλους στους κύκλους των μηχανικών και οικοδόμων στη Ναύπακτο, με στήριξη από τον νυν Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο (συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλο και οι δυο), με οικονομική άνεση και πολιτικό λόγο πρώτης γραμμής.
2. Ζέφη Δημαδάμα:
Δις υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, διδακτικό προσωπικό (407) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος πολλών επιτροπών και τομέων του ΠΑΣΟΚ, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Εύξεινου Πόντου στο ΥΠΕΞ και Γραμματέας του Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ. Βιωματικά γνώστης της Ναυπακτίας και των προβλημάτων της.
3. Θωμάς Κοτρωνιάς:
Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Αποδοτίας και νυν Δήμαρχος Αποδοτίας μετά την προ μηνών παραίτηση και αποχώρηση του εκλεγέντος το 2006 Δημάρχου κ. Βασίλη Σούζα. Άνθρωπος δραστήριος, με πολιτική άποψη και δυνατό πολιτικό λόγο. Αχίλλειος πτέρνα του για την περίσταση: η άποψή του για δημιουργία ξεχωριστού Δήμου Ορεινών Όγκων Ναυπακτίας.
4. Θύμιος Σώκος:
Δήμαρχος Αγρινίου για 12 χρόνια και νυν Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Απρόθυμος κατά την εκτίμησή μου να γίνει Αντιπεριφερειάρχης, άρα προς το παρόν άνευ άλλου ορατού πολιτικού ρόλου. Άνθρωπος με μεγάλη ευαισθησία για τη Ναύπακτο, ευαισθησία που καταγράφηκε κατά την θητεία του ως Νομάρχης, με πολλές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και δράσεις. Ως στενός του συνεργάτης (Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου), μπορώ ανεπιφύλακτα να πω πως είναι ο μάλλον ενδεδειγμένος , μολονότι λόγω μη εντοπιότητας είμαι υποχρεωμένος να τον κατατάξω τέταρτο στη λίστα.
Μιλάμε για στελέχη πρώτης γραμμής, που πρόσφεραν στο ΠΑΣΟΚ και που το ΠΑΣΟΚ του πρόσφερε αναγνωρισιμότητα προβολή κλπ, κλπ. Πρόσωπα που θα μπορούσαν άνετα να προσφερθούν για την αξιοπρεπή εμφάνιση του κόμματος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.
Περιττό να δηλώσω, πως σε περίπτωση που η πρότασή μου θα γίνει αποδεκτή, θα στηρίξω σθεναρά την υποψηφιότητα ενός εκ των ανωτέρω.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Στάθης Λουκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου