Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Έχουμε τη θέληση δώστε μας τη δύναμη»

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση της προγραμματικής πρότασης του υπ. Δημάρχου Μεσολογγίου
Την προγραμματική του πρόταση για το νέο διευρυμένο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρουσίασε τη Δευτέρα 27/9 στο Τρικούπειο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία», Γιάννης Αναγνωστόπουλος κατά τη διάρκεια της πρώτης του ανοιχτής προεκλογικής εκδήλωσης. Μια πρόταση που προκύπτει από το τρίπτυχο «Ιστορία – Περιβάλλον – Πολιτισμός» που χαρακτηρίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νέου δήμου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου, ο Γιάννης
Αναγνωστόπουλος ανέλυσε τους άξονες της προγραμματικής του πρότασης, κάνοντας παράλληλα και συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων του στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου.
Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση των αδυνάτων, η δημιουργία πολυθεματικού πάρκου πολιτισμού με την ενοποίηση των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων του νέου δήμου, η κατασκευή υποδομών, η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών είναι οι επτά άξονες της προγραμματικής πρότασης του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία».
«Για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που να παρουσίασα είναι βέβαιο ότι χρειάζεται η συνέργεια όλων μας, μακριά και πάνω από μικροκομματικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις. Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Παράλληλα ο κ. Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε ότι την αναγκαιότητα της συνεχούς διεκδίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας γης, την αναβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ΚΥ Αιτωλικού και των περιφερειακών ιατρείων και την επανίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι.
Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του Γιάννη Αναγνωστόπουλου στην εκτροπή του Αχελώου αφού όπως επεσήμανε: «Θεωρώ επίσης αυτονόητη τη διαρκή εγρήγορσή μας για το κορυφαίο ζήτημα που μας απασχόλησε, μας απασχολεί και θα μας απασχολεί και αναφέρομαι στην εκτροπή του Αχελώου. Θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τον αγώνα μας κατά της εκτροπής.
Και είναι ένας αγώνας για τις γενιές που έρχονται, γιατί εκτροπή του Αχελώου σημαίνει ερημοποίηση της πεδιάδας του Αχελώου και καταστροφή της λιμνοθάλασσας. Είναι ένας αγώνας κατά της εκτροπής της λογικής».
Αναφορικά με τον απολογισμό της θητείας του ο κ. Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε: «Την τετραετία που πέρασε στο δήμο Μεσολογγίου έγιναν ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες και πρακτικές και κυρίως δώσαμε λύσεις σε πολλά χρονίζοντα προβλήματα της πόλης, ικανοποιώντας καθολικά αιτήματα.»
Στο σημείο αυτό ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων και έργων που έγιναν επί θητείας του στο δήμο Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα μίλησε για τα έργα υποδομής(Αποχέτευση, ‘Ύδρευση) σε Άγιο Θωμά, Ευηνοχώρι και Περιοχή επέκτασης σχεδίου πόλης, τη μεταφορά του ΚΤΕΛ, τις αισθητικές παρεμβάσεις στους πεζοδρόμους και την κεντρική πλατεία, το Πάρκο στα Καλά Καθούμενα, την ολοκλήρωση του ποδηλατοδρόμου στην Τουρλίδα, την υποδειγματική λειτουργία της υπηρεσίας Πρασίνου και κυρίως τόνισε την άριστη προετοιμασία του δήμου για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Για το οποίο όπως είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε έτοιμες μελέτες για τουλάχιστον δέκα έργα υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, κλπ.) για την περιοχή της επέκτασης του σχεδίου πόλης και από στιγμή σε στιγμή θα δοθούν οι εντολές δημοπράτησης από την περιφέρεια δηλαδή θα ξεκινήσει η κατασκευή τους.»
Παράλληλα ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κριτική που έχει δεχτεί για την οικονομική κατάσταση του δήμου και παρουσίασε μια σειρά στοιχείων για την οικονομική κατάσταση του δήμου, τα οποία πείθουν και τον πλέον κακόπιστο για την ακρίβειά τους. «Όλο αυτό το διάστημα δεχτήκαμε μια απίστευτη σπέκουλα για την οικονομική κατάσταση του δήμου με έωλα επιχειρήματα και κατηγόριες… Και σ’ αυτόν τον τομέα είμαστε υπερήφανοι για την πολιτική που εφαρμόσαμε και για του λόγου το αληθές σε λίγες ημέρες θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ο ισολογισμός του δήμους ο καθρέπτης των οικονομικών δηλαδή» σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργίας».
Ο κ. Αναγνωστόπουλος κάλεσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αναπαλαίωση του παλαιού νοσοκομείου και παράλληλα ζήτησε από τους συνυποψήφιους του δημάρχους να πάρουν σαφή θέση για το θέμα. «Σ’ αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ σε ένα θέμα για το οποίο καλώ τους συνυποψήφιους μου δημάρχους να διατυπώσουν σαφή θέση χωρίς υποσημειώσεις ή αστερίσκους. Το θέμα είναι το Παλαιό Νοσοκομείο. Βασική μου θέση είναι ότι το Παλαιό Νοσοκομείο αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποτελεί δηλαδή ιδιοκτησία δική σας όλων των δημοτών.
Με βάση αυτή την αδιαπραγμάτευτη αρχή ως δημοτική αρχή ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την αναπαλαίωση του κτηρίου και τη μετατροπή του σε σύγχρονο συνεδριακό κέντρο στο οποίο μεταξύ άλλων θα στεγαστεί και η Διεθνής Ακαδημία της Ελευθερίας. Καταγγέλλω αυτές τις μεθοδεύσεις και καλώ τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου να προχωρήσει τη διαδικασία εδώ και τώρα» είπε καταχειροκροτούμενος ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος κλείνοντας την ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα συστράτευση στην προσπάθεια του τονίζοντας: «Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε το νέο Δήμο, να του δώσουμε νέο πρόσωπο, να τον εξοπλίσουμε με υποδομές, οργάνωση και λειτουργίες.
Ένα διευρυμένο πλέον Δήμο που θ` αγκαλιάσει και θα ενώσει αρμονικά το σύνολο των δημοτών στη νέα πραγματικότητα παρέχοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες.
Απλώνουμε το χέρι σε κάθε συνδημότισσα και συνδημότη πέρα και πάνω από κομματικούς εναγκαλισμούς και σας καλούμε σε συστράτευση για την επίτευξη των στόχων μας για ένα καλύτερο αύριο. ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!»
Στα αξιοσημείωτα της πρώτης ανοιχτής προεκλογικής εκδήλωσης του κ. Αναγνωστόπουλου εκτός από την παρουσία πολύ κόσμου, ήταν οι παρουσίες του δημάρχου Οινιάδων, Αντώνη Αλετρά, του γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρου Τορουνίδη, των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων Μεσολογγίου και Οινιάδων, Χρήστου Σούφρα και Δημήτρη Λιαπίκου και αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων και από τους τρεις δήμους που συνενώνονται, οι οποίοι με την παρουσία τους ουσιαστικά εκδήλωσαν την στήριξή τους στην υποψηφιότητα του δημάρχου Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου