Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου

Η Ο.Α.Σ. σε καλεί να δώσεις αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο και το πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου την Κυριακή 3 Οκτώβρη στις 11π.μ. στην Κυψέλη (στο χώρο του Μνημείου).

Η Ο.Α.Σ. τιμούσε, τιμά και θα συνεχίσει να τιμά με αγώνες και
όχι με λόγια αυτούς που στο μετερίζι του αγώνα έχασαν τη ζωή τους. Κάποιοι έδωσαν 48 χρόνια πριν εντολή να παρεμποδιστεί αγροτική κινητοποίηση , δεν δίστασαν να αφαιρέσουν και ανθρώπινη ζωή.


Σήμερα δε διστάζουν να «χτυπούν» ανελέητα την αγροτιά και τα δικαιώματά της.


Το αγροτικό εισόδημα την τελευταία 10ετία μειώθηκε δραματικά. Οι χαμηλές τιμές παραγωγού , η απούλητη παραγωγή, τα χρέη δημιουργούν και νέα φτώχεια. Αυξάνουν το κόστος παραγωγής (μηχανημάτων, φυτοφαρμάκων), το Φ.Π.Α. στο 23%, τα τιμολόγια για αγροτικό ρεύμα στο 60%, τις εισφορές στον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ. Πολλές αγροτικές εκμεταλλεύσεις απειλούνται με κατασχέσεις. Το 75% περίπου δεν μπορεί να ζήσει, αφού το ετήσιο ακαθάριστο αγροτικό εισόδημα κυμαίνεται από 1200 μέχρι 9600 ευρώ. Η ανάγκη επιβίωσης εξαναγκάζει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών να αναζητεί κύριο εισόδημα από άλλη πηγή και ΑΝ μπορεί να το βρει στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Αυξάνεται η ανεργία καθημερινά.


Ταυτόχρονα, ακόμη και σε περίοδο κρίσης, εμποροβιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και μεγαλοαγρότες γίνονται πλουσιότεροι. Μάλιστα οι τελευταίοι υπερδιπλασίασαν την τελευταία 20ετία την κατοχή της γη και τα κέρδη τους. Με το μητρώο των αγροτών πετάγονται εκτός επιδοτήσεων και ενισχύσεων οι μικροπαραγωγοί, ενώ την ίδια στιγμή οι μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις πιο γρήγορα θα συγκεντρώσουν επιδοτήσεις, γη και παραγωγή. Αυτοί μόνο μπορεί να ωφεληθούν από την αλλαγή χρήσης γης μέσο των φωτοβολταϊκών. Για την προώθηση αυτής της πολιτικής οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρήκαν και βρίσκουν την αμέριστη συμπαράσταση των ηγεσιών του συνεταιριστικού και συνδικαλιστικού κινήματος και των εκπροσώπων των Νομαρχιών και των Δήμων.


Αυτούς τους στόχους εξυπηρετούν τα μέτρα του μνημονίου κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, που άμεσα στήριξε ο ΛΑ.Ο.Σ. και στην ουσία η Ν.Δ.


Η αντιμετώπιση των οδυνηρών συνεπειών στη λαϊκή αγροτική οικογένεια δεν χωρά αναμονή. ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Αυτή την απάντηση να δώσει ο κόσμος της αγροτιάς.


Με συμμάχους τους εργάτες και αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να βάλουμε φρένο στα σχέδια των μονοπωλούν, των τραπεζιτών, των μεγαλοαγροτών και της πολιτικής τους.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.






Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτ/νιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου