Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Οικοτροφείου του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο
Την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. ενός μεγάλου έργου προνοιακού χαρακτήρα προϋπολογισμού 1,5 εκατ. Ευρώ, αυτό της Ανέγερσης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης-Οικοτροφείου του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, ανακοίνωσαν χθες (Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010) ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, της Προέδρου του Δ.Σ.
κ. Μαρίας Τσούτσου και των παιδιών που φιλοξενούνται στο εργαστήρι.



Απευθυνόμενος προς την πρόεδρο κ. Τσούτσου και τα μέλη του Δ.Σ. ο Γενικός Γραμματέας της Π.Δ.Ε. κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε τα εξής:


«Πιστεύω ότι με αυτό το έργο και με την δικιά σας δουλειά και προσφορά μπορεί το εργαστήρι να συνεχίσει να βλέπει το μέλλον πολύ πιο φωτεινό και βέβαια οι πολίτες που έχουν προβλήματα και ιδιαίτερα η νέα γενιά να αισθάνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσάς που έρχεστε αρωγοί στην προσπάθεια του κράτους που πολλές φορές αδυνατεί να φέρει σε πέρας τόσο μεγάλο έργο που φέρνετε εσείς».


Από τη μεριά του ο κ. Σώκος τόνισε:


«Με το «Παναγία Ελεούσα» ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι στη πρωτοπορία στα θέματα εκπαίδευσης, προστασίας, περίθαλψης, ουσιαστικής προσφοράς στα άτομα με ειδικές ανάγκες ιδιαίτερα στα παιδιά εκείνα που έχουν νοητική στέρηση.


Πρέπει πάντα να έχουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελόντριες και στους εθελοντές αυτού του ιδρύματος.


Η βοήθεια του κράτους αποτελεί υποχρέωση του ώστε να συνδράμει το έργο του εθελοντισμού της κυρίας Τσούτσου και των συνεργατών της.


«Οι υποδομές και οι συνθήκες γίνονται καλύτερες και η φροντίδα είναι ουσιαστικότερη. Για να βγάλουν τα παιδιά αυτά τις πολλές δυνατότητες που έχουν νομίζω ότι πρέπει να τους δώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε αυτές οι δυνατότητες να αναδειχθούν».


Τέλος ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός είπε τα παρακάτω:


«Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης η προσφορά και η κατάθεση ψυχής από το Παναγία Ελεούσα είναι ένας φωτεινός φάρος για την κοινωνία.


Σήμερα, με το έργο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ ολοκληρώνονται οι υποδομές στο Αγρίνιο ενός χώρου που μπορεί να προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στα ΑΜΕΑ.


Είναι αξιοσημείωτο και πρέπει να τονιστεί, ότι το συγκεκριμένο έργο έγινε δυνατόν να ενταχθεί χάρις στις προσπάθειες του Παναγία Ελεούσα, που βοήθησε τα μέγιστα στην ωρίμανση του συγκεκριμένου έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου