Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη σε Αιτωλικό – Φυτείες

Τους δήμους Αιτωλικού και Φυτειών επισκέφθηκε το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπαναστασίου, συμμετέχοντας παράλληλα στις εκεί πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Το βράδυ του Σάββατου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε στο Αιτωλικό όπου συναντήθηκε με μέλη της ΟΝΝΕΔ καθώς και τοπικά στελέχη της Ν.Δ. Στον σύντομο
χαιρετισμό του, εξέφρασε την βεβαιότητα πως η ίδια η κοινωνία θα είναι αυτή που θα δώσει στις επερχόμενες εκλογές ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης του Μνημονίου.
Τα αξιοποιήσιμα και μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της λιμνοθάλασσας αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης αμέσως μετά με τους πολίτες του δήμου, με τους οποίους ο Γιώργος Παπαναστασίου αντάλλαξε απόψεις και προτάσεις σχετικά με το μέλλον, τις δυνατότητες παρέμβασης αλλά και τα προβλήματα που σήμερα αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες ανάπτυξης. Ειδικεύοντας δε στην αλιευτική παραγωγή, σημείωσε πως είναι τουλάχιστον οξύμωρο το γεγονός πως ένας εκ των πλέον σημαντικών προστατευόμενων οικοτόπων της Μεσογείου, σήμερα να παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλή παραγωγικότητα. Κατά συνέπεια όπως τόνισε, οι παρεμβάσεις είναι επιβεβλημένες, προκειμένου τόσο για οικονομικούς όσο και περιβαλλοντικούς λόγους να σταθεί δυνατή η ανάκαμψη της αλιευτικής παραγωγής.
Το πρωί της Κυριακής 25/9, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την έδρα του δήμου Φυτειών, όπου παρευρέθηκε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.
Ακολούθως, σε συναντήσεις του οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Φυτειών κατέθεσαν την έντονη ανησυχία τους για το χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης αλλά και λειτουργίας του Φράγματος Αχυρών, ένα έργο «ζωής» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν για ολόκληρη την περιοχή. «Ένας συνολικός περιφερειακός σχεδιασμός στον αγροτο-κτηνοτροφικό τομέα, θα μπορούσε ν’ αποτελέσει ισχυρό κίνητρο ειδικά για τους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους κατοίκους, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «…η περιοχή ζητά εδώ και χρόνια την ολοκλήρωση επιτέλους του Φράγματος, το οποίο όμως κατά μη λογικό τρόπο σήμερα καθυστερεί, στερώντας ένα αυτονόητο αγαθό όπως είναι το νερό».
Αναφερόμενος δε σε ζητήματα που αφορούν ειδικότερα την αγροτική παραγωγή, επεσήμανε πως μετά την εγκατάλειψη καλλιεργειών όπως ο καπνός, η ανάγκη αναδιάρθρωσης παραμένει ισχυρή, όπως αντίστοιχα διασφαλισμένος θα πρέπει να είναι και ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα γίνει.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο της περιοχής και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, ενώ καταλήγοντας επανέλαβε πως ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός προϋποθέτει τουλάχιστον επάρκεια υδάτινων πόρων στην περιοχή του Ξηρομέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου