Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Στο ΙΚΑ, τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ Αγρινίου περιόδευσε την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη το πρωί αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με το Ε.Κ.Α.



Η παρέμβαση στο ΙΚΑ είχε τη μορφή παράστασης διαμαρτυρίας για τα τεράστια προβλήματα που έχουν φέρει οι πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό με χαρακτηριστικό την απουσία μικροβιολόγου εδώ και δυόμισι μήνες. Χιλιάδες ασφαλισμένοι ωθούνται στον ιδιωτικό τομέα ή μένουν χωρίς εξετάσεις. Τα ραντεβού κλείνονται με πίεση χρόνου καθώς ο αριθμός των γιατρών δεν
ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του ΙΚΑ.


Στη ΔΕΗ φτάνουν τις 400 οι περιπτώσεις που εκκρεμούν ια διακοπή και πληθαίνουν οι αιτήσεις για διαπραγματεύσεις εξόφλησης των λογαριασμών. Και στη ΔΕΥΑΑ δυσκολεύονται οι λαϊκές οικογένειες στην πληρωμή.


Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ασθενής και το λαό συνολικά σε ξεσηκωμό. Να μην επιτρέψουν να φύγει από το ΙΚΑ ασθενής που έχει αθεώρητο βιβλιάριο, να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό από οικογένεια ανέργου, απολυμένου. Να βάλουν φρένο στην απαξίωση του ΙΚΑ, τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος , την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, του πετρελαίου, του ΦΠΑ.
Η λύση, τόνισε το ΠΑΜΕ στους συνομιλητές του είναι η πάλη, η δράση , η κοινωνική συμμαχία με τους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία. Η διεκδίκηση άμεσων μέτρων από τη μια και η ζύμωση για συνολικότερες ριζικές αλλαγές που θα φέρουν την εργατική τάξη και τους συμμάχους της σε ανώτερη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου