Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κατηγορώ Σ.Γιαννακά και 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά τραπεζών

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσαν 16 βουλευτές της συμπολίτευσης, καταγγέλλοντας τη στάση τραπεζών απέναντι στο νόμο για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Πρόκειται για τους Μιχ. Κατρίνη, Π.Κουκουλόπουλο, Δ.Καρύδη, Νικ.Ζωίδη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Σοφία Γιαννακά, Αθ.Γικόνογλου, Χρ.Κατσούρα,
 Σ.Μαργέλη, Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Νικ. Σαλαγιάννη, Τόνια Αντωνίου, Γιαν. Αμοιρίδη, Ι.Βλατή, Α.Τριανταφυλλόπουλο και Δ.Παπουτσή. Είχαν καταθέσει ερώτηση για το ίδιο θέμα και προ διμήνου και τώρα επανέρχονται στο θέμα.

Την αφορμή για τη νέα ερώτηση έδωσαν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, σύμφωνα με τα οποία αν και έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήσεις για ένταξη στη ρύθμιση, έχουν αντιμετωπισθεί θετικά μόνο πέντε.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για ασύδοτες πρακτικές και υποστηρίζουν ότι γίνεται συστηματική καταστρατήγιση του νόμου από τις τις Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς. Ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς να τους ενημερώσουν με ποιους τρόπους θα υποχρεώσουν τις τράπεζες να προχωρήσουν στην εφαρμογή της νομοθεσίας, καθώς και αν εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων κατά των παραβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου