Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Α.ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Στην πρώτη συνεδρίαση της περιφερειακής ομάδας του συνδυασμού του, που συνεκλήθη στην Πάτρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, μίλησε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, λίγες μέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Κατσιφάρας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους εκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους και ταυτόχρονα να περιγράψει τον τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής ομάδας.
«Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές και μετά είχαμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε σε βάθος για τις δυνατότητες του νέου θεσμού, παρακολουθώντας ειδικές ημερίδες. Και ταυτόχρονα είχαμε τον χρόνο ν’ ανασυγκροτήσουμε την σκέψη
μας, να δούμε τις αρμοδιότητες και τους πόρους και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Πηγαίνουμε στην Περιφέρεια με σιγουριά, με αισιοδοξία και με αίσθημα ευθύνης». Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης επανέλαβε δε ότι σε θέματα διαφάνειας «θα είμαστε ασυμβίβαστοι και ανυποχώρητοι και δεν θα επιτρέψουμε την παραμικρή σκιά».


Στη συνέχεια ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ανέφερε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θα ανακοινώσει τι ακριβώς παρέλαβε. «Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει την αφετηρία μας. Και έχουμε σκοπό, μετά την πρώτη απογραφή, να δώσουμε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που θα αποτυπώνουν αυτή την αφετηρία». Ενώ υπογράμμισε, επίσης, ότι «όλοι μας θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητα μας, από την χρηστή διοίκηση, την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Έχουμε καθαρή εντολή από τους πολίτες να δώσουμε πνοή στους θεσμούς, ν’ αλλάξουμε τα δεδομένα, να αναζωογονήσουμε την Δυτική Ελλάδα. Γι’ αυτό χρειάζονται γερά θεμέλια στο ξεκίνημα». Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να γίνουν όλα μεμιάς. Θα προετοιμαζόμαστε, θα ιεραρχούμε και θα ανακοινώνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες».


Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να δεχθεί μικροπολιτικές προσεγγίσεις και προσωπικές στρατηγικές και τόνισε ότι η περιφερειακή ομάδα πρέπει να λειτουργεί στη βάση της ενότητας με μόνο στόχο την αναμέτρηση με τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας.






Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ






Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων θα γίνει την μεθεπόμενη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας.






Η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνει την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, με θέματα την εκλογή Προεδρείου του Σώματος και εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, όπως ορίζει ο νόμος. Της πρώτης συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο πρώτος σε ψήφους εκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.






ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ






Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα δεχθεί ευχές στην Περιφέρεια. «Θέλουμε με τον τρόπο αυτό να δείξουμε ότι ανοίγουμε την Περιφέρεια σε όλους τους πολίτες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων», τόνισε χαρακτηριστικά, στη συνάντηση που είχε με την περιφερειακή ομάδα του.






Την ίδια μέρα θα δεχθούν ευχές στα γραφεία τους και οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Βασίλης Αντωνόπουλος και Χαράλαμπος Καφύρας.






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ






Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κ. Κατσιφάρα, άμεσα και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θα οριστούν και οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ενώ θα συγκληθεί και ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου η παράταξη του θα παρουσιάσει, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων, τους βασικούς της στόχους. «Εμείς δεν θα λειτουργήσουμε με διαχωριστικές γραμμές αλλά θα επιδιώξουμε συναίνεση στα μεγάλα θέματα», υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης στη συνάντηση με τα μέλη της παράταξης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου