Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Πριν από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι ορκωμοσίες στην Αυτοδιοίκηση

Πριν από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα πρέπει να έχουν ορκιστεί οι δημοτικές και περιφερειακές Αρχές, που προέκυψαν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Επίσης, όπως αναφέρεται, όσοι θέλουν να αποποιηθούν την εκλογή τους θα πρέπει να το πράξουν μέχρι και την 21η Δεκεμβρίου.
Ο εκλεγείς δήμαρχος απευθύνει πρόσκληση για ορκωμοσία σε όλα τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων, η οποία θα πρέπει να κοινοποιηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας.
Ακόμη, με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η ψηφοφορία για την
εκλογή του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι μυστική, εν αντιθέσει μέχρι τώρα που ήταν φανερή, ενώ η εκλογή στη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου δεν συνεπάγεται κώλυμα συμμετοχής στις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου