Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαινιάζεται ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του Δήμου Στράτου

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του Δήμου Στράτου (θέση Μονοδένδρι του Τοπικού Διαμερίσματος Λεπενού).

Σε δήλωσή του ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος επισημαίνει:
«Η συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και με τα αρμόδια Υπουργεία, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία.
Πρόκειται για έργα υψηλών προδιαγραφών που θέτουν την Αιτωλοακαρνανία στην πρωτοπορία και συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικότερα, η κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της 2ης Γεωγραφικής Ενότητας Νομού (Γ.Ε.Ν.) Αιτωλοακαρνανίας στη Λεπενού, η λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α Μεσολογγίου, η αποκατάσταση της χωματερής Θέρμου, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) Θέρμου, η κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α 3ης Γ.Ε.Ν Αιτωλοακαρνανίας στην Πάλαιρο, η αποκατάσταση της χωματερής Αμφιλοχίας, ο Σ.Μ.Α. Αμφιλοχίας, η αποκατάσταση της χωματερής Αστακού, ο Σ.Μ.Α. Αστακού, η αποκατάσταση της χωματερής Αχελώου, η ολοκλήρωση και λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α Ναυπάκτου καθώς και η αποκατάσταση της χωματερής Ναυπάκτου αποτελούν πρότυπα έργα για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των απορριμμάτων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Όλα τα ανωτέρω ωρίμασαν τις συνθήκες για να αποκτήσει η περιοχή μας την μετατροπή των Χ.Υ.Τ.Α σε Χ.Υ.Τ.Υ (Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) και τη λειτουργία Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής στερεών αποβλήτων στη Λεπενού, από το οποίο θα παράγεται κυρίως ενέργεια και ανακυκλώσιμα υλικά.
Η Νομαρχία έχει έτοιμη τη σχετική μελέτη και οι διαδικασίες για την έγκριση της κατασκευής του βρίσκονται στην τελική ευθεία.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το σύστημα ορθολογικής αποκομιδής, διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι από τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη προσδίδοντας τεράστιες δυνατότητες για την παραγωγή ενέργειας και ανακυκλώσιμων υλικών, πολλαπλάσια οφέλη από νέες υποδομές δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου